Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά περιοδεύει ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ δίπλα του, σκιά του για την ακρίβεια.

Η Κρήτη παρόλο που είναι ο τόπος καταγωγής του Στέφανου Κασσελάκη, δεν φημίζεται για την αποδοχή που εμφανίζει στους ομοφυλόφιλους. Άσχετα αν ανάμεσά τους υπάρχουν πολλοί επιχειρηματίες του νησιού βλέπουν μπροστά και ετοιμάζουν ξενοδοχειακές μονάδες που απευθύνονται αποκλειστικά στον Gay τουρισμο. Αυτοί αποτελούν την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λοιπόν,  μιλώντας στα Χανιά αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας.

Εξαρχής είχε προειδοποίησει το κοινό του  ότι θα μιλήσει για την «ομοφοβία που υπάρχει» στην Κρήτη.

Πράγματι, κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, από το 1981. Αυτός είναι ο πήχης μας, η σύγχρονη Ευρώπη και όχι η οπισθοδρόμηση της Δεξιάς. Η σύγχρονη Ευρώπη της προόδου σε όλα τα θέματα».

Και συνέχισε: «Στην Κρήτη, στον τόπο καταγωγής μου, μπορεί μερικοί από τους γνωστούς σας να βλέπουν τον πρώτο ανοιχτά γκέι πολιτικό και να σκέφτονται κρίμα το παιδί, να νομίζουν ότι είναι επιλογή, να λένε αν ντρέπεται ο πατέρας μου για το παιδί του».

«Εγώ σήμερα, αν μιλάμε για γονίδια, πήγα από τα χωριά στο μνημείο όπου ο προπάππους μου σκοτώθηκε από τους Γερμανούς. Και ο θείος και ο προπάππους μου σκοτώθηκαν από τους Γερμανούς. Για τα γονίδια μου δεν θα απολογηθώ ποτέ!» ξεκαθάρισε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέληξε: «Για όσα λένε για την προσωπική μου ζωή, όλοι έχουμε προσωπική ζωή, η ισότητα είναι για όλους. Και η ισότητα που λείπει είναι για ένα παιδί που γεννήθηκε χωρίς χρήματα και κονέ να μπορεί να ονειρεύεται και να διαπρέπει. Ρώτα το δικό σου παιδί και τη χώρα που πιστεύεις ότι του αξίζει. Στις 8 Ιουνίου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα είναι έκθαμβοι, γιατί η αλήθεια δεν φοβάται τίποτα».