Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να κάνει πλάκα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση που ζήτησε να συγκληθεί ενδέχεται να γίνει χωρίς αυτόν. Επίσης ενδέχεται όχι απλά να μην πάει, αλλά να τους στείλει και… γράμμα. Ν΄ απευθυνθεί στους βουλευτές με… επιστολή που θα αναγνωστεί. Βέβαια, υπάρχει και η λύση της διαδικτυακής σύνδεσης. Ποιος ξέρει…

Η ουσία είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην Κρήτη, συγκεκριμένα στα Χανιά, για την ανανέωση των όρκων του με τον Τάιλερ Μακμπέθ –όπως λένε κάποιοι– για ένα τριήμερο ετεροχρονισμένο γλέντι –όπως λένε κάποιοι άλλοι. Τέλος πάντων, για τον γάμο που είναι μη γάμος.

Έχοντας να βάλει τις τελευταίες… πινελιές στο εορταστικό τριήμερο στα Χανιά, δεν δείχνει διατεθειμένος να επιστρέψει στην Αθήνα. Τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Επί της ουσίας, με τον τρόπο αυτόν γλεντάει τους βουλευτές του κόμματός του.

Όπως όλα δείχνουν, τους έχει πάρει… χαμπάρι. Καταλαβαίνει ότι δύσκολα θα κινηθούν εναντίον του. Μόνος απρόβλεπτος παράγοντας ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ως τώρα δείχνει αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους το θέμα ηγεσίας που έθεσε, αν και θα πρέπει να βρει συμπαραστάτες σε στελέχη και κυρίως βουλευτές μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που μέχρι τώρα απαξίωνε συστηματικά. Αυτόν φοβάται ο Στέφανος Κασσελάκης, ευελπιστεί όμως ότι οι άλλοι δεν θα τρέξουν να στηρίξουν το αίτημά του. Και δεν θα αντιδράσουν για να μη χάσουν τη βολή τους.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι επιχειρήθηκε και επιχειρείται να εμφανιστεί ως κάτι προγραμματισμένο. Οι πηγές της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πριν από την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου μετά την ανάπαυλα των διακοπών. Το ακόμη πιο αστείο είναι πως το επαναλαμβάνουν και οι βουλευτές.

Μάλιστα, η πλάκα δεν σταμάτησε εδώ. Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να ζήτησε να καταθέσουν οι βουλευτές και απολογισμό του κοινοβουλευτικού τους έργου για να τους… βαθμολογήσει. Δεν ξέρουμε αν θα το πράξουν όλοι, αλλά το θέμα είναι τελικά αρκετά κωμικό. Όπως συνολικά το… θέαμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν μη τι άλλο, το να επιχειρείται να εμφανιστεί μια κανονικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που σφάζονται και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, με τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι πρωτεργάτης σε αυτήν την εν εξελίξει διαδικασία, έχει την πλάκα του. Αυτοί που σίγουρα δεν το γλεντάνε να τους γλεντάει είναι οι βουλευτές. Μόνο που έχουν μάθει να ανέχονται πλέον τα πάντα…