Είδε νεκρούς και έτρεξε ο Στέφανος Κασσελάκης. Όπως και στην περίπτωση της τραγωδίας των Τεμπών έτσι και στην περίπτωση του τραγικού τροχαίου στην Κρήτη με θύματα τρία νεαρά παιδιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός. Ότι δεν έχει τη δυνατότητα να σταματήσει να λαϊκίζει και να εκμεταλλεύεται θύματα και οικογένειες θυμάτων.

Η τυμβωρυχία για μικροκομματικούς λόγους είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά του νέου αρχηγού. Λες και στο συρτάρι του γραφείου που παρέλαβε από τον προκάτοχό του υπήρχαν κάποιες… οδηγίες. Ο Στέφανος Κασσελάκης το έφερε στα όριά του με την τραγωδία στα Τέμπη, έσπευσε να το τερματίσει στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, για το τραγικό τροχαίο φταίει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όχι μόνο διότι το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης δεν έχει, σύμφωνα πάντα με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρήσει, αλλά διότι τα τρία νεαρής ηλικίας θύματα εργάζονταν ως σερβιτόροι σε ένα γαμήλιο γλέντι στο οποίο ήταν καλεσμένος και ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα έφτασε και πάλι σε ακραία σημεία λαϊκισμού, κατηγορώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον πρωθυπουργό γιατί δεν ζήτησε να μάθει την ηλικία τους εκεί που βρισκόταν ως καλεσμένος. Ναι, το είπε και αυτό και δεν σταμάτησε εκεί. Είπε ότι ο ίδιος θα ρωτούσε την ηλικία τους και αν εργάζονταν νόμιμα.

Λογικά το έκανε και στους γάμους των εφοπλιστών που ο ίδιος βρέθηκε μέσα στο καλοκαίρι. Λογικά ο Στέφανος Κασσελάκης όπου πάει αν δει σερβιτόρο να μικροδείχνει τον ρωτά την ηλικία του και στη συνέχεια φωνάζει τους ιδιοκτήτες προκειμένου να του δείξουν αν είναι δηλωμένοι ή όχι. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς αυτό που ξεστόμισε.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτήν την κατάσταση. Δεν μπορεί αυτή η χώρα να είναι ανάλγητη, είτε είναι για αυτά τα παιδιά σε αυτό το τροχαίο, είτε για τα παιδιά στα Τέμπη. Πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι η αποτυχία δεν είναι η μοίρα του ελληνικού λαού, υπάρχουν ευθύνες και πολιτειακές και φυσικά από όσους εργοδότες εκμεταλλεύονται παιδιά που προσπαθούν να βγάλουν ένα μεροκάματο».

Και συνέχισε προκαλώντας: «Αν ήμουν σε μια τέτοια εκδήλωση, στην οποία όπως καταλαβαίνω ήταν και ο πρωθυπουργός, και έβλεπα μικρής ηλικίας παιδιά στο service θα ρωτούσα πόσων χρόνων είστε. Κανείς δεν ρώτησε; Θα κουκουλωθεί και αυτό; Θα λοιδορηθούν οικογένειες ότι δήθεν αυτά τα παιδιά πήγαν σε πανηγύρι μετά;»

Το χειρότερο είναι ότι είπε και άλλα όπως για παράδειγμα τα παρακάτω: «Μπορεί να είναι το παιδί σας σε αυτό το αυτοκίνητο. Αν προέρχεστε από οικογένεια που δεν είναι εύπορη είναι πολύ πιθανό να είναι το παιδί σας. Και η νομική ισότητα και δικαιοσύνη, η ενσυναίσθηση, αυτά είναι οι αξίες που αρμόζουν στη σύγχρονη αριστερά και εγώ δεσμεύομαι ότι το κόμμα, που με έχει τιμήσει στη θέση στην οποία είμαι, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα παλέψει για αυτά τα παιδιά. Και καλώ και όλους σας να σταθείτε στο πλευρό τους». 

Αυτός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης. Που δεν έχει ακούσει τίποτα για τον ΒΟΑΚ για όσο έγιναν επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και για την προσπάθεια να προχωρήσει το έργο και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν έχει ακούσει για προσφυγές που μπλοκάρουν το έργο για τα υπερδεκαετή προβλήματα με τις μελέτες και τους διαγωνισμούς.

Όχι, αυτά δεν τα ξέρει. Και θα γίνει πρωθυπουργός για να φτιάξει με το μαγικό ραβδί που διαθέτει και τον ΒΟΑΚ. Ίσως φτιάξει και την οδική συμπεριφορά των Ελλήνων, όταν ανακαλύψει το σύνολο των αιτιών αυτών των θανατηφόρων δυστυχημάτων που δεν αφορούν μόνο τις υποδομές.

Όπως και αν έχει, αυτές οι δηλώσεις προκαλούν ανατριχίλα. Ναι, ανατριχίλα. Όχι μόνο γιατί δεν έχουν νόημα, αλλά διότι ένας πολιτικός εκμεταλλεύεται νεκρούς. Εκμεταλλεύεται όμως και ζωντανούς. Αυτούς που έμειναν πίσω χάνοντας τα παιδιά τους…