Σε διάψευση του άγριου επεισοδίου με τον δημοσιογράφο, προχώρησε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας λόγο για fake news. Ο κύριος Κασσελάκης αναγκάστηκε να διαψεύσει δια του Twitter / X το επεισόδιο, μιας και ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσιοποίησε την αρχική ανάρτηση του δημοσιογράφου, στον λογαριασμό του στο Twitter / X. Ο κύριος Κασσελάκης απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας «Αρκούν τόσες μέρες. Κατεβάστε τα fake news παραμονή εκλογών. Παραβιάζετε την εκλογική νομοθεσία». Βέβαια, η εκλογική νομοθεσία απαγορεύει την προβολή κομμάτων και υποψηφίων, όχι την ανάρτηση ειδήσεων. Αλλά αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να προφασιστεί για μια ακόμη φορά την άγνοια.

Το ενδιαφέρον όμως, είναι η ανάρτηση φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσου, το οποίο με δική του απάντηση προς τον... Άδωνι Γεωργιάδη, δυο ώρες αργότερα από εκείνη του Στέφανου Κασσελάκη, έγραψε μεταξύ άλλων «επί της ουσίας κ υπουργέ. Καλύπτουμε χρόνια το ρεπορτάζ δεν θυμόμαστε ποτέ να έχει τεθεί σε πολιτικό αρχηγό σε παρόμοια εθιμοτυπική συνάντηση παραμονές εκλογών παρόμοιο ερώτημα. Ούτε στον Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε στον Λ Κύρκο ούτε στον Αλέκο Αλαβανο ούτε φυσικά στον Αλέξη Τσίπρα. Θα ήταν φυσικά αδιανόητο να τεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ αφού τότε το ερώτημα θα έπρεπε να επαναληφθεί 41 … φορές!», όχι απλώς επιβεβαιώνοντας τον δημοσιογράφο Γιώργο Χατζηδημητρίου στην εξιστόρηση του περιστατικού, αλλά δικαιώνοντας ουσιαστικά τη συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη!

Θα περίμενε κανείς από τους ανθρώπους του Τύπου μεγαλύτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα, αλλά αυτό είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση. Η συζήτηση εν προκειμένω, είναι η χαρακτηριστική ευκολία, με την οποία ψεύδεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα περιστατικό στο οποίο υπήρχαν δεκάδες μάρτυρες, κι ενδεχομένως, οπτικοακουστικό υλικό! Προκειμένου να μην «γίνει ζημιά» λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, ο Στέφανος Κασσελάκης περνά σε μια καταφανώς ψευδέστατη διάψευση, ακόμη κι αν διασυρθεί μερικές ώρες αργότερα! Αφήνοντας εντελώς εκτός της εξίσωσης την κάκιστη συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη -πολλοί πραγματικά χαρισματικοί ηγέτες υπήρξαν κακότροποι-, θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς εάν το ασύστολο και άτσαλο ψέμα, καταλογίζεται στις αρετές ενός ηγέτη. Εφόσον δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη και να πει ένα δικό του «mea culpa» ένας ηγέτης, αλλά προτιμά να πει ένα ξεδιάντροπο ψέμα, τι ακριβώς τον δεσμεύει να πει την αλήθεια για οτιδήποτε; Τέτοιου είδους άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για να λαμβάνουν θέσεις εξουσίας, διότι έχοντας αποδείξει ότι «ηθικοί φραγμοί δεν υπάρχουν», είναι ικανοί για τα πάντα. Με την αρνητική έννοια.

Η αρχική ανάρτηση του δημοσιογράφου

Δείτε την διάψευση του Στέφανου Κασσελάκη

Δείτε την επιβεβαίωση του φιλικού site