Ο Στέφανος Κασσελάκης βλέπει «ραγδαίες εξελίξεις». Και ως… πολιτικός αρχηγός είπε να κάνει μια παρέμβαση την ημέρα της… εξόδου του από το στρατόπεδο στο οποίο υπηρετεί κάτι που ο ίδιος ονομάζει «θητεία», αλλά επί της ουσίας πρόκειται για δεκαπενθήμερες διακοπές. Και τι βρήκε να πει για τις ραγδαίες εξελίξεις; Ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την πολιτική ως ένα είδος ινφλουένσερ. Χωρίς στόχο, χωρίς πολιτικό προσανατολισμό χωρίς τίποτα. Ένας αχταρμάς που τάζει τα πάντα στους πάντες προκειμένου να κάνει πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο. Αυτό που είχε τοποθετήσει ως ταμπέλα στην πόρτα του δωματίου και έγραφε: «Χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού».

Μόνο που το παιδικό του όνειρο δεν απασχολεί τους πολίτες. Κυρίως όμως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να εμπλακεί στο παιχνίδι που στήνεται και το οποίο έχει τελικά στόχο την ίδια τη Δημοκρατία. Η αμφισβήτηση των εκλογών που έγιναν. Η έκκλησή του για «διεθνείς παρατηρητές» για τις εκλογές που θα γίνουν αφού παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ζητάει ο Στέφανος Κασσελάκης, βάλλουν κατά τη χώρας.

Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να παίξει τη χώρα στα ζάρια αδιαφορώντας για τις συνθήκες διχασμού που θέλει να δημιουργήσει. Και όλα αυτά για να διασωθεί πολιτικά ο Στέφανος Κασσελάκης και ν΄ αποκτήσει νόημα η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ. Του κόμματος που έβαλε τον εθνικό διχασμό ξανά στο προσκήνιο με τις πλατείες, τις κρεμάλες και όλα όσα προηγήθηκαν μέχρι να φτάσει στην εξουσία που είχε αποτέλεσμα να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού.

Γνωρίζει πολύ καλά ότι εκτός από εξοδούχος από το στρατόπεδο, στο οποίο βρίσκεται μια εβδομάδα και το πολύ να παραμείνει άλλες δύο, αντιμετωπίζει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, στο πλαίσιο του μύθου που ζει τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα. Τον κίνδυνο να γίνει εξοδούχος της… πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη. Ότι βρίσκεται στο σωστό κόμμα. Δεν ορρωδεί προ ουδενός, πετάει λάσπη και αραδιάζει fake news με μοναδική ευκολία.

Το οργανωμένο σχέδιο στο οποίο συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει σάρκα και οστά. Πλέον όλα δείχνουν ότι σε αυτό συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που βρέθηκε στην άλλη πλευρά όταν οι πλατείες έστηναν κρεμάλες και έδειχναν με το δάχτυλο τα στελέχη του. Θα δούμε πώς θα πάει και αυτό.