Είναι πλέον γεγονός. Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συμφέροντα που σκυλεύουν τους νεκρούς των Τεμπών εργαλειοποιώντας τη θλίψη, τον πόνο και τη δικαιολογημένη οργή των συγγενών τους. Όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα είχαν κατάληξη το σημερινό μπαράζ δημοσιευμάτων με δήθεν αποκαλύψεις και θεωρίες συνωμοσίας που φτάνουν στο σημείο να θέτουν υπό αμφισβήτηση το ίδιο το πολίτευμα και τη διαδικασία εκλογής κυβερνήσεων, κάτι που δεν έγινε στο παρελθόν μετά τη μεταπολίτευση.

Τα κοινά πρωτοσέλιδα, το μπαράζ δήθεν ρεπορτάζ σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, οι ίδιες πληροφορίες που φιλοξενούνται σε εφημερίδες κομματικές και φίλα προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και σε αυτές που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη καθιστούν πλέον εμφανές το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η πρόταση δυσπιστίας που ζητάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να καταθέσουν από κοινού με τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και οι αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη που ζητάει την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η καλύτερη δυνατή επιβεβαίωση.

Η αναφορά του για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές έχει στόχο την αμφισβήτηση όχι ενός ενδεχόμενου εκλογικού αποτελέσματος, αλλά των εθνικών εκλογών του 2023 που προηγήθηκαν. Αποτελεί ουσιαστικά την επόμενη πράξη σε αυτό που επιχειρήθηκε να στηθεί προεκλογικά με τις αναφορές στελεχών αλλά και της τότε εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, περί «παραπλανημένων» ψηφοφόρων. Μια αναφορά, που όπως και το σχέδιο που εκτυλίσσεται πλέον, επί της ουσίας χαρακτηρίζει τους ψηφοφόρους ως άβουλα όντα που άγονται και φέρονται από τρίτους και από προπαγάνδες.

Το ζήτημα λαμβάνει διαστάσεις διότι τώρα, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη με τη βοήθεια του Κυριάκου Βελόπουλου, στο παιχνίδι μπαίνουν συμφέροντα, τα οποία θεωρούν πως είναι η τελευταία ευκαιρία τους να κοντύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτικά. Να δείξουν τα… δόντια τους σε μια κυβέρνηση που δείχνει να ασχολείται με τη χώρα και το μέλλον της, με τους πολίτες και την αλλαγή της καθημερινότητάς τους και όχι με το επιχειρείν συγκεκριμένων ανθρώπων.

Η σύνθεση αυτών των δυνάμεων έρχεται να κηρύξει τον πόλεμο με αυτοφωράκηδες τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των δύο κομμάτων που δηλώνουν κόμματα εξουσίας και οι οποίοι παίζουν τα ρέστα τους στη μάχη της πολιτικής τους επιβίωσης. Τα δίνουν όλα για όλα και σε όλους προκειμένου να μείνουν γαντζωμένοι σε καρέκλες ευελπιστώντας πως κάποια στιγμή θα αναλάβουν και αυτές της εξουσίας.

Την τελευταία φορά που αυτό έγινε η χώρα βρέθηκε στα βράχια. Οι πολίτες βρέθηκαν απέναντι σε έναν κυκεώνα προβλημάτων έχοντας πιστέψει τις αυταπάτες και τα παραμύθια που ξεστόμισαν πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι με την ανάληψη της εξουσίας έκαναν την Kolotoumpa διεθνή λέξη. Και το 2023 δήλωσαν πως δεν προτίθενται να ξαναγίνουν θιασώτες αυτών των λογικών και πρακτικών.