Σε μία ιδιαίτερα αιχμηρή και παράλληλα καυστική ανάρτηση στο X προχώρησε ο στιχουργός και υποστηρικτής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη Νίκος Μωραΐτης, μέσα από την οποία σχολίασε τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες ότι αύριο, Τετάρτη, η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της 6+6 θα αποχωρήσουν από τον κόμμα. 

Ο στιχουργός-θαυμαστής του Κασσελάκη πρότεινε στην ομάδα της Αχτσιόγλου και νέο όνομα, το οποίο είναι «Νέοι Αποστάτες». Λαμβάνοντας υπόψη τα αρχικά αυτού του ονόματος, προσομοίασε την ομάδα και με γνωστή απρεπή χειρονομία. 

«Λένε ότι φεύγουν αύριο. Αν δεν έχουν βρει όνομα, να βοηθήσω: Νέοι Αποστάτες. Αρχικά: ΝΑ. Με τα χέρια ορθάνοιχτα. Στα μούτρα της Αριστεράς. Στα μούτρα των ψηφοφόρων τους. Στα μούτρα μας», ανέφερε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο Νίκος Μωραΐτης. 

«Η Αχτσιόγλου ΔΕΝ θα είναι αρχηγός» - Οι αναφορές περί «Αποστασίας»

Ωστόσο, ο Νίκος Μωραΐτης δεν έμεινε μόνο σε αυτήν την ανάρτηση, αλλά προχώρησε και σε δεύτερη, στην έκανε και ιστορικούς συνειρμούς. Τόνισε ότι είναι σίγουρος πως στο νέο πολιτικό σχήμα που ενδέχεται να διαμορφωθεί, δεν θα είναι επικεφαλής η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά όπως έγραψε, οι «μαριονέτες».  Έκανε λόγο μέχρι και για «Αποστασία», φέρνοντας στον νου δύσκολες πολιτικές περιόδους της χώρας και συγκρίνοντας τη συγκεκριμένη πολιτική κίνηση -την αποχώρηση δηλαδή- με όσα συνέβησαν το 1965, στην Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.

«Σας πάω στοίχημα: Η Αχτσιόγλου ΔΕΝ θα είναι αρχηγός. Ούτε ο Τζανακόπουλος βέβαια. Οι ενορχηστρωτές της Αποστασίας πίσω, οι μαριονέτες μπροστά. Όπως το 1965» έγραψε στη δεύτερη ανάρτησή του, αλλά λίγο αργότερα την διέγραψε. Μάλλον επειδή κατάλαβε ότι το σχόλιό του για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία ήταν άστοχο...