Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στα «Parapolitika FM» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά. Σε αυτήν μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά και τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την χώρα. 

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι αισθάνεται απογοητευμένος, πικραμένος και θυμωμένος με την κατάσταση που επικρατεί στην αριστερά σήμερα. Μάλιστα ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε ότι η αριστερά έχει τη δική της ηθική και δεν μπορούν να κυριαρχούν σε αυτήν οι τακτικισμοι. Όταν δε ρωτήθηκε ποιους αφορά η κατηγορία για τακτικισμούς, απάντησε ότι αναφέρεται σε όσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορεί τακτικισμοί μεταξύ προσώπων να χρεώνονται σε βάρος των αγώνων, της μνήμης, της συνείδησης της αριστεράς», με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά: «Αυτοί οι τακτικισμοί είναι αυτά που γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ;» και τον έμπειρο πολιτικό να απαντά: «ε ναι, ε ναι». Μάλιστα έριξε τα καρφιά του και στον Στέφανο Κασσελάκη, αναφέροντας για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ μία φράση από ένα παλαιότερο άρθρο του στην Καθημερινή: «Όταν η ταυτότητα της αριστεράς γίνεται η γελοιογραφία της επικοινωνίας, χάνονται πολλά περισσότερα από ποσοστά και παραγοντισμοί».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι η αριστερά πανευρωπαϊκα και διεθνώς περνάει μια πολύ βαθιά κρίση διότι δεν κατάφερε να προτείνει μια πειστική εναλλακτική λύση. Παράλληλα ο ίδιος δήλωσε ότι θα υπάρξει μια άνοδος της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές αλλά κατά τη γνώμη του αυτή θα είναι παροδική. 

Όσον αφορά τη θέση του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτή η θορυβώδης συζήτηση, διότι πρόκειται για ένα ζήτημα αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα για τις αντιδράσεις της εκκλησίας υπενθύμισε ότι άλλο θρησκεία και άλλο εκκλησία ενώ κάλεσε τους φωτισμένους ιεράρχες να βγουν μπροστά. Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε και υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους. Επιπλέον για τα προβλήματα των αγροτών, ανέφερε ότι όλα ξεκινούν από τις προβληματικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ υποστήριξε ότι στη Δύση εδώ και δεκαετίες έχει χαθεί η κουλτούρα της αγροτικής τάξης, γεγονός που κοστίζει στις δυνατότητες της παραγωγής. Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ανακολουθία με τον εαυτό της διότι δεν έχει άποψη για τα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας.