Στο πλευρό της Ζωής στέκεται ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται να στηρίζει και τις διαδικασίες που ακολούθησε η κόρη του αλλάζοντας τη σειρά στις λίστες των ψηφοδελτίων και οδηγώντας στην έξοδο στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας που πρώτευσαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μάλιστα, ο πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ εμφανίζεται να υποστηρίζει πως όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτελούν μια «ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των συνεργατών της» καθώς και ότι αποκαλύπτονται «κέντρα και μηχανισμοί» που «φθονούν και δεν αντέχουν τη σύγκριση».

Εμμέσως πλην σαφώς, πάντως, ο πρώην πρόδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ φωτογραφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαιτίας των ψήφων που φαίνεται να αφαιρεί από την Κουμουνδούρου η Ζωή.

Η δήλωση του Νίκου Κωνσταντόπουλου

«Ο χρόνος, ο τρόπος και το περιεχόμενο της ενορχηστρωμένης επίθεσης εναντίον της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των συνεργατών της, αποκαλύπτει κέντρα και μηχανισμούς, που φθονούν και δεν αντέχουν τη σύγκριση, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που με εφήμερο παραγοντισμό, μεταλλάσσονται σε κακέκτυπο πολιτευτισμό.

Ο χρόνος, ο τρόπος και το περιεχόμενο των εκτός ορίων χυδαίων και αδίστακτων επιθέσεων, αποκαλύπτει το γιατί τώρα εξαπολύθηκε αυτή η μεθοδευμένη στοχοποίηση υπάρξεων και προσπαθειών. Όταν η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι συνεργάτες της, αγωνιστικά κατέκτησαν τη θέση τους στο δημόσιο βίο, που τους στερούσε το επικοινωνιακό εμπάργκο σε βάρος τους, η υπεύθυνη, ειλικρινής και συνεπής επικοινωνία τους με την ελληνική κοινωνία, ενίσχυσε πολλαπλασιαστικά την εκτίμηση τους κι ενόχλησε πολλαπλά πολλούς, που δεν θέλουν αλλαγή των συσχετισμών και ριζοσπαστική ανασύνθεση του πολιτικού μας συστήματος.

Συνεχίστε αγωνιστικά να υπερασπίζεστε το διαφορετικό ουσιαστικό παράδειγμα της πολιτικής, ζώντας την πολιτική, με ανιδιοτέλεια, όταν άλλοι «κάνουν πολιτική», για μερίδια κομματικής και πολιτικής εξουσίας. Μακριά από τα κατά συνθήκη ψεύδη και τις κατά συνήθεια υποκρισίες του πολιτικού μας συστήματος, που βρίσκεται σε πολλαπλή κρίση. Με αντίσταση στις αλλοτριώσεις του επαγγελματισμού της πολιτικής για λουφία και λουφέδες εξουσία.

Οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν τα παρατάτε, ότι δεν το βάζετε κάτω, ότι θέλετε βιωματική σχέση με την πολιτική, την κοινωνία και τα προβλήματα της πατρίδας μας και των πολιτών της, ότι δεν διαπραγματεύεστε αρχές κι αξίες της δημοκρατικής συνείδησης, που καταξιώνεται στο κοινωνικό και ηθικό πεδίο κι όχι στο παραπολιτικό πεδίο του στερεότυπου μικροκομματισμού.

Αθήνα, 14-6-2023

Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος»