Μπορεί χθες ο Στέφανος Κασσελάκης να βάλθηκε να πείσει άπαντες, ότι δήθεν «όλα είναι καλά» με το «μπλοκ Τσίπρα», με ανάρτησή του στο Twitter/X, σήμερα όμως είχαμε σκληρές δηλώσεις από το «μπλοκ Κασσελάκη», όπως αυτή του Πέτρου Παππά, ενώ έρχεται να προστεθεί και η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα. Ο κύριος Καρανίκας δείχνει χωρίς πολλά-πολλά την πόρτα της εξόδου στους λεγόμενους «87», με μια σκληρή ανάρτηση, στην οποία κάνει λόγο για υπονόμευση καθώς και διασυρμό του κόμματος στα ΜΜΕ, προκειμένου να δηλώσουν την ύπαρξή τους.

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση

Το ρητό του συντρόφου Μαο Τσε Τουνγκ είναι μάλλον εφήμερο, αναφορικά με την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαφές ότι οι δηλώσεις της συγκεκριμένης υφής -μια ημέρα μετά το συμβάν-, είναι υπαγορευμένες. Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί, είναι εάν ο στόχος του Στέφανου Κασσελάκη είναι να παίξει το ρόλο του «καλού αστυνομικού», έχοντας αποδώσει εκείνον του «κακού αστυνομικού» στα στελέχη τα οποία επηρεάζει. Και τούτο, διότι ήδη από χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει βαλθεί να κάνει τον «πυροσβέστη» σε μια φωτιά που έβαλε ο ίδιος, την ίδια στιγμή που τα στελέχη τα οποία είναι στο «μπλοκ Κασσελάκη», συνεχίζουν να κάνουν εμπρηστικές δηλώσεις! Ενδεχομένως να θεωρούν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, ότι αν η κόντρα εξελιχθεί σε επίπεδο στελεχών εναντίον στελεχών, αντί για το επίπεδο στελεχών εναντίον προέδρου, τότε θα περιθωριοποιηθεί το «μπλοκ Τσίπρα» και θα στιγματιστούν ως «υπονομευτές». Ταυτόχρονα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει «καθαρά χέρια», όπως τα είχε και ο Αλέξης Τσίπρας, με την «ομπρέλα», τους «53+» και τους «6+6», προτού προκληθεί η διάσπαση και φύγουν. Το ερώτημα είναι, αν τώρα πια θα καταφέρει να πείσει έστω και έναν αφελή. Αυτό, μένει να το δούμε στη συνέχεια.

Η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα

«Οποιοι και οποίες διαφωνούν με κάτι που υπάρχει και εξελίσσεται όπως ένα κόμμα και δεν έχουν την υπομονή, αντοχή και αξιοπρέπεια να παλέψουν δημοκρατικά και δεν μιλάω για την ποταπότητα της φράξιας τότε φεύγουν.

Αν μείνουν όμως δεν γίνεται να υπονομεύουν ούτε και να διασύρουν το κόμμα στα ΜΜΕ για να δηλώσουν την ύπαρξη τους.

Η δημοκρατία έχει διέξοδο και απαιτεί ήθος».

Δείτε την ανάρτηση στο FaceBook