Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, όπως ενημέρωσε σε ανάρτησή στον λογαριασμό του στο twitter. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο που έχει αναρτήσει: «Είχα σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό ‘Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ, ο οποίος με συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων μου. Ο κ. Γκάλαντ με προσκάλεσε να επισκεφθώ επίσημα το Ισραήλ, όπου και συμφωνήθηκε να πραγματοποιήσω επίσκεψη το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, όπως επισήμανε στην ανάρτησή του ο Νίκος Δένδιας «υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής αμυντικής σχέσεως Ελλάδας και Ισραήλ για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», ενώ «αναδείχθηκε επίσης, το εξαιρετικό επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών μας».

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή τη στιγμή το Ισραήλ έχει εξαπολύσει, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, τη μεγαλύτερη στρατιωτική επιχείρηση στη Δυτική Όχθη, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου, πως «οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση».