Ευχές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έστειλαν μέσα από αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας και το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς σήμερα, Τρίτη 4 Ιουλίου, είναι η εθνική επέτειος για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας ανέφερε στη σχεττική ανάρτησή του στα ΜΚΔ: «Ευχές στις ΗΠΑ για τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας. Θα μας συνδέουν διαχρονικά οι αγώνες για την Ελευθερία, οι συμμαχικοί δεσμοί, η στρατηγική σχέση συνεργασίας -που επισφραγίστηκε από τις δύο Συμφωνίες τις οποίες υπέγραψα το διάστημα που διατέλεσα υπουργός Εξωτερικών- και η ελληνική ομογένεια».

Ευχές για την 4η Ιουλίου από το ΥΠΕΞ - αναφορά στη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ

Με τη σειρά του το υπουργείο Εξωτερικών, επίσης με σχετική ανάρτηση στο Twitter, έστειλε τις καλύτερες ευχές στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε όλο τον αμερικανικό λαό για την 4η Ιουλίου.

Επίσης, υπογραμμίζει πως η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρή και βασίζεται σε στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών και σε κοινές αξίες. Τέλος, το υπουργείο Εξωτερικών προσβλέπει σε διαρκή συνεργασία σε πολλούς τομείς.