Νέο αντάρτικο βουλευτών στο ΠΑΣΟΚ, μετά από τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, ανοίγει το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ. Μετά τη Νάντια Γιαννακοπούλου που δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη σχετική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, υπέρ τάχθηκε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ρίχνοντας μάλιστα καρφιά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Στο Καρφί» τάχθηκε υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ και πήρε σαφείς αποστάσεις από τον πρόεδρο του κόμματος: «Η κοινοβουλευτική μας ομάδα το 2019, στη διαδικασία της αναθεώρησης, συμφώνησε στην ίδρυση Πανεπιστημίων μη κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την προϋπόθεση την αλλαγή του άρθρου 16. Είναι μια αλλαγή που έχει καθυστερήσει». 

Καρφιά στον Νίκο Ανδρουλάκη 

Μάλιστα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν δίστασε να ρίξει ανοιχτά τα καρφιά του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη για την ξαφνική αλλαγή στάσης του κόμματος ενώ δήλωσε ότι την επιχειρηματολογία Ανδρουλάκη για σκανδιναβικό μοντέλο την ακούει πρώτη φορά, καθώς ουδέποτε υπήρξε θέση του κόμματος. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε ότι αφορά στα περί Σκανδιναβικού μοντέλου, το άκουσα για πρώτη φορά σε εκδήλωση στο Κάραβελ», δηλώνει χαρακτηριστικά «καρφώνοντας» τον κ. Ανδρουλάκη. Τέλος ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας για να εκφράσει τη διαφωνία του θεσμικά και προτείνει, ακόμη και στο παρά πέντε της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, να ξεκινήσει διάλογος του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση προκειμένου το κόμμα του να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

«Σε κάθε περίπτωση, έστω και την ύστατη στιγμή, στρατηγικά το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις – δικλείδες ασφαλείας στον δημόσιο διάλογο και να ζητήσει να υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση και αν αρνηθεί, να καταθέσουμε την δική μας τροπολογία ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι έχουμε διαφορετική, επεξεργασμένη πειστική πρόταση με βάση το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα σπουδών», υπογραμμίζει ο κ. Κωνταντινόπουλος εκφράζοντας την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του κόμματος τοποθετείται στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα ασκεί αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες η Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά ΑΕΙ και ότι διαφωνεί ανοιχτά με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Στην Χαρίλαου Τρικούπη βρίσκονται σε αναταραχή καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι και άλλοι βουλευτές διαφωνούν με την (νέα) επίσημη γραμμή του κόμματος και επιθυμούν να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο Πιερρακάκη. Μάλιστα παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία η αλλαγή θέσης σε ένα τέτοιο ζήτημα, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει ακόμη μια φορά χώρο στο κέντρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.