Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και μάλιστα από ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί της στην Πλεύση Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα ο πρώην εθελοντής της Πλεύσης Ελευθερίας που κατήγγειλε την Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε λέγοντας ότι ο σύζυγος της και πρώην βουλευτής, Διαμαντής Καραναστάσης, άρχισε να του φωνάζει και του πέταξε τα γυαλιά του. Μάλιστα κατήγγειλε συχνές εκρήξεις θυμού τόσο της Ζωής Κωνσταντοπούλου όσο και του Διαμαντή Καραναστάση, με αποτέλεσμα πολλά στελέχη και εθελοντές να αποχωρούν έντρομοι από το κόμμα.

Ο ίδιος εθελοντής, ο οποίος αποκάλυψε ότι υπήρξαν και άλλοι υπάλληλοι που αποχώρησαν καθώς δεν τους καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα τους από το κόμμα, τόνισε ότι το περιβάλλον συνεργασίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν αφόρητο και τοξικό. Στην ίδια συνέντευξη στον Ant1 ισχυρίστηκε δε ότι υπήρχαν προσωπικές επιθέσεις από την Ζωή Κωνσταντοπούλου στα στελέχη και τους εθελοντές και μίλησε για ένα μοτίβο συμπεριφοράς που επαναλαμβάνεται διαρκώς.

Καταγγελίες ακόμη και για υποκλοπές 

Και οι καταγγελίες κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν σταματούν εδώ. Το πρώην στέλεχος της Πλεύσης Ελευθερίας, Νότα Σοφίου, αποκάλυψε από την εκπομπή «Αποκαλύψεις» ότι όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθαίρεσε τις γυναίκες που βγήκαν πρώτες σε σταυρούς στο κόμμα της, για να βάλει τους δικούς της, άρχισαν οργανωμένα χτυπήματα στα social media με ύβρεις και λάσπες κατά των γυναικών που βγήκαν πρώτες στα ψηφοδέλτια.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι αποχώρησε γρήγορα από το κόμμα, όταν είδε ότι υπήρχαν απαξιωτικές συμπεριφορές και γενικά ένα άρρωστο κλίμα. Ωστόσο έκανε ακόμη μια σοβαρή αποκάλυψη.

Όπως είπε η Όλγα Δάλλα έκανε μήνυση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και για υποκλοπές συνομιλιών. Όπως αποκάλυψε η Νότα Σοφίου στην ίδια εκπομπή, συνεργάτης της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατέγραψε τις συνομιλίες του με την Όλγα Δαλλα και τις έδωσε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Τέλος η Νότα Σοφίου δήλωσε ότι έχει υποστεί και η ίδια πολιτικό μπουλινγκ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως κατήγγειλε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας της ζήτησε με αυταρχικό τρόπο να βγει στα μέσα ενημέρωσης και να καταγγείλει τις γυναίκες που έφυγαν από το κόμμα με ψευδείς ισχυρισμούς.

Όπως είπε κατά λέξη η Νότα Σοφίου από την εκπομπή «Μου ζητήθηκε από την κ. Κωνσταντοπούλου να βγω να κάνω δηλώσεις για τις κοπέλες που αποχώρησαν και να τις κατηγορήσω, και μάλιστα με αναξιοπρεπή τρόπο. Με αυταρχικό τρόπο επέμενε να βγω να κάνω ψευδείς δηλώσεις και εγώ αρνήθηκα» ενώ συνέχισε «Για να μην σας πω κιόλας ότι η ασυλία της κ. Κωνσταντοπούλου έχει αρθεί και γι αυτό το γεγονός, για ένα θέμα υποκλοπών που ομολόγησε εκ των υστέρων το εν λόγω στέλεχός της, ο κ. Ζευγαράς. Αφορά την κ. Δάλλα, η οποία βγήκε πρώτη και την αντικατέστησε με τον κ. Μπιμπίλα. Βγήκε ο κ. Ζευγαράς και είπε ότι ψεύδεται ότι ήταν υποψήφια η κ. Δάλλα και ότι έχουν τις συνομιλίες όλες και τις έχει δώσει και στην κ. Κωνσταντοπούλου και στον βουλευτή επικρατείας. Μετά η κυρία Δάλλα έκανε μήνυση και για υποκλοπές και από όσο έχω παρακολουθήσει, έχει αρθεί η ασυλία της και γι αυτό το θέμα».

Στριμωγμένη η Κωνσταντοπούλου 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κάνει καρδούλες στα social και παρουσιάζεται ως υπέρμαχος δικαιωμάτων ενώ έχει υιοθετήσει έναν ακραίο πολιτικό λόγο για να παίζουν οι ατάκες της στο Tik Tok, όπως φαίνεται βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Όλοι θυμόμαστε την Όλγα Δάλλα, η οποία κατήγγειλε μπούλινγκ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και ότι ενώ ήρθε πρώτη σε σταυρούς, την αντικατέστησε με απαξιωτικό τρόπο για να κάνει βουλευτή τον σύζυγό της και πρόσωπα της αρεσκείας της. Ταυτόχρονα έχουμε και πολλές παραιτήσεις βουλευτών και στελεχών, με παρόμοιες καταγγελίες για τη συμπεριφορά της, με τελευταία περίπτωση την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή, Ελένη Καραγεωργοπούλου.

Ένα «σκοτεινό» επίσης επεισόδιο που αφορά την Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η καταγγελία υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας ότι εργαζόταν χωρίς να την πληρώνουν. Μια αποκάλυψη που έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, ο οποίος μάλιστα εξέθεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ισχυρίστηκε ότι δήθεν δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος του κόμματος η καταγγέλλουσα. 

Ο δημοσιογράφος ωστόσο δημοσιοποίησε τόσο την επίσημη καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας όσο και τη σύμβαση εργασίας της καταγγέλλουσας εργαζόμενης της Πλεύσης Ελευθερίας, Άννας Καρακίτσου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Κωνσταντοπούλου ψεύδεται, νόμιζε πως δεν θα είχαμε τα έγγραφα στην κατοχή μας. Παραπλάνησε τους συναδέλφους και τον ελληνικό λαό. Για να δούμε, λοιπόν: ισχύει ακόμα η σύμβαση εργασίας. Αορίστου χρόνου. Είναι σημερινό το έγγραφο».

Πάντως είναι εντυπωσιακό το πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τέτοιες σοβαρές καταγγελίες από τόσους ανθρώπους απολαμβάνει μια ιδιότυπη ασυλία από όλους αυτούς τους ευαίσθητους για τα εργασιακά δικαιώματα και το μπούλινγκ. Είτε πρόκειται για κάποια μεγάλα μέσα ενημέρωσης, είτε για τους διάφορους ακτιβιστές και δήθεν influencers, είτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι εάν οι ίδιες καταγγελίες αφορούσαν στέλεχος της Ν.Δ., για παράδειγμα, θα είχε καεί το σύμπαν.

Ακολουθεί και σχετικό απόσπασμα με τις καταγγελίες: