Μεγάλες αλλαγές έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πολυήμερες διακοπές του Στέφανου Κασσελάκη στα νησιά του Αιγαίου. Φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να... πάρει κεφάλια και να αλλάξει τους πάντες από τις θέσεις ευθύνης στο κόμμα, ακόμα και στελέχη που ο ίδιος είχε επιλέξει μόλις πριν λίγους μήνες, καθώς είναι δυσαρεστημένος με την απόδοσή τους και φυσικά διότι θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα με ανθρώπους αποκλειστικά της δικής του επιρροής.

Η πιο μεγάλη αλλαγή, αυτή η οποία θα φέρει νέες εσωκομματικές φουρτούνες στο μισοβυθισμένο καράβι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Σωκράτης Φάμελλος τοποθετήθηκε εκεί από τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού. Ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί ότι τα στελέχη επιρροής του Αλέξη Τσίπρα πριονίζουν την καρέκλα του στο κόμμα, οπότε η μπάλα παίρνει και τον Σωκράτη Φάμελλο, τον οποίο από καιρό ήθελε να αντικαταστήσει ο νυν πρόεδρος του κόμματος. 

Αρχικά για τη θέση ακουγόταν το όνομα του Παύλου Πολάκη, ωστόσο μετά τα τελευταία γεγονότα, ακόμα κι αν επιστρέψει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο συνέδριο, το σενάριο αυτό έχει ουσιαστικά καεί. Έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης προσανατολίζεται στον Ευάγγελο Αποστολάκη. Ο τελευταίος μπορεί να έχει εκφράσει κατά καιρούς τη δυσαρέσκειά του για διάφορες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, ωστόσο στηρίζει τον νυν πρόεδρο από την πρώτη στιγμή που έθεσε υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και μάλλον θα είναι ο εκλεκτός για να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή. Πάντως ήδη το περιβάλλον του Σωκράτη Φάμελλου εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για αυτές τις διαρροές, κυρίως διότι γνωρίζει ότι πηγάζουν από την ίδια την Κουμουνδούρου ενώ είναι βέβαιο ότι η αντικατάστασή του θα προκαλέσει αντιδράσεις και από τα στελέχη επιρροής του Αλέξη Τσίπρα. 

Ξήλωμα των στελεχών που τοποθέτησε ο Τσίπρας 

Φυσικά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα σταματήσει στην αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου. Στο πλάνο είναι το ξήλωμα όλων των στελεχών που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσα σε αυτούς ακούγεται ότι ο γραμματέας οργανωτικού, Γιάννης Βουλγαράκης, βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου με αντικαταστάτη μάλλον τον Γιάννη Μπουρνούς. Αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης, φαίνεται ότι θα αλλάξει πόστο και θα γίνει διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος στην Βουλή, στη θέση του βουλευτή Θάνου Μωραΐτη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης γνωρίζει ότι πολλά στελέχη είναι με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ίσως υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις στο συνέδριο του Οκτωβρίου. Οπότε τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα τρέξει να τους προλάβει και να αντικαταστήσει όλες τις θέσεις ευθύνης του κόμματος με υποστηρικτές του. Κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προκαλέσει νέους εσωκομματικούς τριγμούς.