Ο Στέφανος Κασσελάκης σε διακοπές μεταξύ Μυκόνου και Δήλου και οι εργαζόμενοι στα κομματικά ΜΜΕ απλήρωτοι, να βιώνουν την αγωνία της επόμενης μέρας, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Γράφει η Ελευθερία Γεωργίου 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν προσέξει το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που έχει, τον πήρε ο διάολος και τον σήκωσε», έγραψε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο πρώην πια παραγωγός του «Κόκκινου», Γιώργος Τραπεζιώτης, ανακοινώνοντας την παραίτησή του από το κομματικό ραδιόφωνο.
Λίγο αργότερα, η ΕΣΗΕΑ εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία κατακεραυνώνει τον «τουρίστα» Κασσελάκη για τους απλήρωτους εργαζόμενους των κομματικών media. Η ΕΣΗΕΑ βλέπει πολλά μέσα, ο πρώην εργαζόμενος στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ ένα, ίσως «αποκαλύπτοντας» τα σχέδια της ηγεσίας του κόμματος να ξεμπερδέψει οριστικά με την έντυπη έκδοση της «Αυγής», απομακρύνοντας την πλειονότητα των εργαζομένων. 

Μέχρι τότε βέβαια τους έχει απλήρωτους, όπως επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, η οποία «διαμαρτύρεται για την απαξιωτική στάση που έχει επιδείξει όλο το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης», σχολιάζοντας πως «την ίδια ώρα που ο ίδιος, όπως έχει άλλωστε δικαίωμα, βρίσκεται σε διακοπές, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ” δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας και όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”, στην ιστοσελίδα avgi.gr και στον Ρ/Σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ δεν έχουν λάβει τη μισθοδοσία για τον μήνα Ιούλιο». 

«Κακός καπιταλιστής» 

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, αντί να απαντήσει επί της ουσίας σε ένα εργασιακό ζήτημα που ο ίδιος οφείλει να λύσει, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα παραποιώντας τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη με την οποία σχολίαζε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός μέτοχος σε διάφορα ΜΜΕ. Ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του κόμματος έχει τη θέση του νόμιμου εκπροσώπου του βασικού μετόχου. Στους εργαζομένους στις επιχειρήσεις αυτές χρωστούν δεδουλευμένα και δώρο διακοπών. Τι κάνει ο βασικός μέτοχος την ώρα που οι εργαζόμενοί του υποφέρουν; Διακοπές στη Μύκονο… Πάντα έλεγα ότι ο Στέφανος είναι καπιταλιστής, αλλά εδώ αποδεικνύεται και κακός καπιταλιστής. Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ διακοπές εάν ως επιχειρηματίας χρωστούσα δώρα και μισθούς στους εργαζομένους μου. Να τα θυμάστε αυτά και όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ ακόμη τον υποστηρίζουν όταν θα τους ακούτε να μιλούν ξανά για τα δικαιώματα των εργαζομένων». 

Από τη Δήλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είδε «εργαλειοποίηση» της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ, επιτέθηκε στον υπουργό και εν τέλει έκανε τη δική του παραδοχή και συνάμα προαναγγελία των όσων θα ακολουθήσουν: «Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Και στο τέλος κάθε μήνα που κάνουμε ό,τι μπορούμε, που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας».