Για τη θέση της γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας θα προταθεί η Μαρία Συρεγγέλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr.

Η εύρεση γραμματέως που θα πάρει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ήταν μια από τις βασικές υποχρεώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Νοέμβριο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ακούσει τις απόψεις και τις σκέψεις των στενών συνεργατών του, Γιάννη Μπρατάκου, Σταύρου Παπασταύρου και Θανάση Νέζη, αλλά και του ίδιου του Παύλου Μαρινάκη και στη συνέχεια θα αποφασίσει οριστικά.

Τα προσόντα 

Κατά το ρεπορτάζ, αρμόδια κομματική πηγή έχει αναφέρει πως ο νέος γραμματέας θα πρέπει να είναι, βεβαίως, ένα πρόσωπο που θα γνωρίζει πολύ καλά το κόμμα, θα έχει διάθεση να τρέξει και να οργώσει την Ελλάδα κάνοντας συνεχείς περιοδείες και επαφές, να έχει ικανότητες «μασάζ» και διαβούλευσης με τα κομματικά στελέχη και, βεβαίως, να είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να μπορεί να λειτουργεί ως αντ' αυτού.

Έτσι, ένα από τα πρόσωπα, για τα οποία έγινε πολλή κουβέντα, είναι η πρώην υφυπουργός Εργασίας και νυν βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β' Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα, η οποία έχει μακρά κομματική διαδρομή, ενώ παράλληλα θεωρείται ένα στέλεχος ήπιων τόνων και με συμπάθειες στον κομματικό μηχανισμό που γνωρίζει καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Συρεγγέλα «τσεκάρει» αρκετά από τα κουτάκια του κ. Μητσοτάκη.