Επίσημο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής για έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, ώστε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει ενδελεχώς για το περιεχόμενο της επιστολής του Άντονι Μπλίνκεν στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταθέτει η Νέα Αριστερά. 

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε ότι η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά το «ταμπού» που, όπως είπε, υπάρχει διαχρονικά στον δημόσιο διάλογο να μη γίνεται διάλογος για την κούρσα των στρατιωτικών εξοπλισμών. 

«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην επανάληψη λαθών προηγούμενων δεκαετιών. Λαθών που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας. Διότι μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να πανηγυρίζει για τη συμφωνία για τα F-35, oυδείς όμως γνωρίζει σήμερα ποιο θα είναι τελικά το κόστος που θα επωμιστεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Ξεκινήσαμε από τα 3,5 δισ. για να φτάσουμε στα 9 δισ. ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το τελικό συνολικό κόστος μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 30 δισ. ευρώ» είπε και πρόσθεσε: «Είναι εξοργιστικό μία τέτοια συμφωνία να υλοποιείται εν κρυπτώ, όπως συνηθίζει η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς να έχει υπάρξει μία σοβαρή συζήτηση στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Είναι όμως και εξόχως προβληματικό δυνάμεις της προοδευτικής, υποτίθεται, αντιπολίτευσης να σύρονται πίσω από τις επιδιώξεις του κυρίου Μητσοτάκη». 

«Η στάση της Νέας Αριστεράς να μην δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2024 δικαιώνεται απολύτως. Δεν θα επιτρέψουμε να φορτωθούν οι επόμενες γενιές το δυσθεώρητο κόστος μιας ασαφούς και θολής συμφωνίας. Όχι ξανά» κατέληξε.