«Πρέπει επιτέλους η παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει δράση για να σταματήσει τα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών που στέλνουν δυστυχισμένους ανθρώπους στο θάνατο» είπε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σχολιάζοντας και ταυτόχρονα, στέλνοντας ένα μήνυμα για το τραγικό ναυάγιο που συνέβη σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου

Ο κ. Πλακιωτάκης παραβρέθηκε σε ημερίδα της ένωσης προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με θέμα τα «Θαλάσσια ατυχήματα - πνιγμοί - πρόληψη - αντιμετώπιση και ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος». Στην ημερίδα συμμετείχαν στελέχη του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, λιμενικοί από όλη την Κρήτη και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με το τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και όλο τον κόσμο τις τελευταίες μέρες, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε πως «πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία πολύ μεγάλη ανθρώπινη απώλεια που μας έχει συγκλονίσει όλους». Επίσης, σχολίασε πως δεν γνωρίζει τα περιστατικά, μετά τη θητεία του στο υπουργείο, όμως διευκρινησε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι «πάντα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν, έχοντας γνώση και εμπειρία, με προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής» και πως «πάντα κάνουν το καλύτερο και έχουν διασώσει χιλιάδες συνανθρώπους μας στις θάλασσές μας».