Διαψύδει ο Νάσος Ηλιόπουλος τις πληροφορίες πως το όνομα του νέου φορέα των 11 βουλευτών που αποχώρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ,  θα είναι «Αριστερά μπροστά».

Λίγες ώρες πριν την αποκάλυψη του ονόματος, σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Σεράφειο, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο OPEN, αρκέστηκε να πει για την Κοινοβουλευτική Ομάδα των «11» ότι «θα έχει ένα καθαρό πολιτικό στίγμα που θα δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ένα νέο ξεκίνημα». Το ίδιο, άλλωστε, είπε χθες και ο Αλέξης Χαρίτσης, που αναμένεται να είναι ο επικεφαλής, σημειώνοντας: «Αύριο (σσ. σήμερα) θα παρουσιάσουμε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Θα έχουμε όνομα με πολιτικό περιεχόμενο».

«Πολύ καλό ενδεχόμενο η συνεργασία του Πέτρου Κόκκαλη»

Σε ερώτηση για το εάν ο Πέτρος Κόκκαλης θα συμπορευτεί με τη νέα ομάδα, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε πως «θα ήταν ένα πολύ καλό ενδεχόμενο να μπορέσουμε να κατέβουμε μαζί στις εκλογές. Υπάρχει επικοινωνία. Ο κ. Παπαδημούλης στηρίζει αυτή την προσπάθεια και το έχει πει πως δεν θα ξανακατέβει στην ευρωβουλή. Είναι η τελευταία του θητεία. Με τον κ. Κούλογλου δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία».

Για τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως «μια ιδιωτική συνάντηση, δεν την μεταφέρεις. Ό,τι και να γίνει, για μένα είναι ο άνθρωπος που συνάντησα πρώτα σαν γραμματέας στη νεολαία το 2001, είναι ο άνθρωπος που έκανε την Αριστερά κυβέρνηση και κατάφερε πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Θεωρώ κατανοητή την επιλογή του μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην έχει μιλήσει δημόσια μέχρι αυτήν τη στιγμή». Συμπλήρωσε πως «δεν είμαστε απέναντι από τον κ. Τσίπρα, είμαστε σε έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο. Απέναντί μας είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Τέλος, επέκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας πως δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και του καταλόγισε συντηρητική μετατόπιση. «Με τον κ. Κασσελάκη υπάρχουν διαφωνίες και υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα και μια συντηρητική μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ και ένα πολιτικό κενό», είπε συγκεκριμένα.