Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη νέα ηγετική του ομάδα. Παράλληλα στην τηλεοπτική του συνεντευξη στο «Mega Σαββατοκύριακο» εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση, το οποίο μπορούν να αναπληρώσουν τα στελέχη που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.


Συγκεκριμένα ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα εξήγησε τους βασικούς λόγους που αποχώρησε από το κόμμα. Όπως ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πολιτικά αναξιόπιστος διότι μέσα σε 20 ημέρες εξέφρασε διαφορετική άποψη για το ίδιο θέμα: «άλλα είπε στον ΣΕΒ, άλλα στον Economist και άλλα στον Νίκο Ευαγγελάτο». Επιπλέον καταφέρθηκε και κατά της ηγετικής ομάδας του νέου Προέδρου αναφέροντας ότι άρχισαν το κυνήγι μαγισσών σε όσα στελέχη του κόμματος διαφωνούσαν με τον Κασσελάκη, δημιουργώντας εσωτερικούς εχθρούς και τοξικό κλίμα. Τέλος διαπίστωσε μία πορεία συντηρητικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του κόμματος. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν μπορεί να υπερασπιστεί έναν αρχηγό που πηγαίνει στο ΣΕΒ και εκφράζει καθαρά νεοφιλελεύθερες απόψεις.


Ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι υπάρχει κενό στην αντιπολίτευση, το οποίο μπορεί να εκφράσει η ομάδα Αχτσιόγλου - Χαρίτση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη είναι τρίτο κόμμα, βιώνοντας φθορά και απαξίωση ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο με ελάχιστα δημοσκοπικά οφέλη. Δήλωσε δε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ουσιαστικά τη θέση ότι οι αποχωρήσαντες θα πορευτούν μόνοι τους με ένα νέο πολιτικό φορέα, που θα καλύψει το κενό που αισθάνονται οι πολίτες στην αντιπολίτευση απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ο ανταγωνισμός με Βελόπουλο


Ο Νάσος Ηλιόπουλος συνέχισε την επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέροντας ότι αυτή η αναξιοπιστία και τοξικότητα του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται και στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, όπου ανταγωνίζεται πλέον τον Κυριάκο Βελόπουλο. Ισχυρίστηκε δε ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τη λάθος πορεία του κόμματος.

Τέλος περιέγραψε τις επόμενες κινήσεις της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα «χτυπά» ευθέως με πολιτικούς όρους τον Μητσοτάκη. Αποκάλυψε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκροτήσουν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία θα εκφράσει τις πολιτικές της θέσεις θεσμικά στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ωστόσο απέφυγε να επιβεβαιώσει τις φήμες που θέλουν τον Αλέξη Χαρίτση ως επικεφαλής αυτής της νέας προσπάθειας. Έπειτα θα γίνει μία συζήτηση με στελέχη από όλη τη χώρα για τη συγκρότηση του νέου φορέα και θα απευθύνουν κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις, με σκοπό ο νέος φορέας να αξιολογηθεί στις ευρωεκλογές.