Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο για τα 50 χρόνια μεταπολίτευσης, όπου μίλησε για άτυχη διαχείριση στο θέμα της Novartis αλλά και των τηλεοπτικών αδειών. Ήδη Παύλος Πολάκης και Έλενα Ακρίτα αντέδρασαν δημόσια, στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν δυσφορία, ωστόσο η πλευρά του Νίκου Παππά διατηρεί σιγή ιχθύος.

Το χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο Παύλος Πολάκης και ακολούθησε η Έλενα Ακρίτα, ενώ συνεργάτες του Νίκου Παππά έλεγαν πως δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από πλευράς του πρώην υπουργού. Ο Παύλος Πολάκης με μια μακροσκελή ανάρτηση ουσιαστικά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας υπερήφανος για όσα έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στην δικαιοσύνη. Η δε Έλενα Ακρίτα σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός για τη διαχείριση της υπόθεσης τηλεοπτικών αδειών γράφει τα εξής: «''Ατυχής η διαχείριση (μας) στις τηλεοπτικές άδειες και στην υπόθεση Novartis. Βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή''. Αλέξης Τσίπρας στη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη. όταν το ωωω τι ειπε παίρνει επικές διαστάσεις….».

Επικριτικός κατά του Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραίτης, ο οποίος αν και δηλώνει υποστηρικτής Κασσελάκη, τον τελευταίο καιρό αρχίζει να απομακρύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανάρτηση του γράφει στο Twitter: «Να δίνεις συνέντευξη σε δημοσιογράφο που έγραψε ότι ο διάδοχός σου έκανε μόντελινγκ στο Άουσβιτς. Να σου λέει ''ήρθατε στο σωστό συνέδριο''(δηλαδή του κόμματός σου ήταν λάθος), κι εσύ να γελάς. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Πρώτη φορά νιώθω τόσο πολιτικά μόνος - αλλά και τόσο ελεύθερος».

Σιγή από Νίκο Παππά


Ωστόσο ο πρώην υπουργός και στενός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, δεν έβγαλε λέξη για όσα δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, αν και το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες τον αφορά άμεσα καθώς ο ίδιος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση. Οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι στο χειρότερο σημείο, καθώς ουσιαστικά η πρόσφατη σύγκρουση στο συνέδριο αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα και τις επιλογές του Νίκου Παππά στο κόμμα, ο οποίος ουσιαστικά κινεί τα παρασκηνιακά νήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Aκολουθούν οι σχετικές αναρτήσεις: