Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το Ίδρυμά του και μάλλον αυτό δεν άρεσε καθόλου στον Νίκο Μωραΐτη, ο οποίος παλαιότερα ήταν φανατικός υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού ενώ τώρα στηρίζει ενεργά τον Στέφανο Κασσελάκη. Έτσι αποφάσισε να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα μέσω μιας ανάρτησης στο Χ, προσπαθώντας να διασώσει τον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα ο γνωστός στιχουργός εξέφρασε ανοιχτά την ενόχλησή του για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο χρονικό διάστημα, προφανώς αντιδρώντας και στις πληροφορίες ότι το Ίδρυμά του πρώην πρωθυπουργού θα έχει ως στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, κάτι το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Μωραίτης με πικρία αναφέρει ότι άλλος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας έως το 2019 και άλλος από το 2019 και μετά, παρόλο που τον στήριζε δημοσίως.

Μάλιστα καλεί τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθούν την πραγματικότητα για το ποιος είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, ένας Τσίπρας που δεν είναι ο ίδιος με την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Κάπως έτσι ο στιχουργός σταματά τη στήριξη του στον Αλέξη Τσίπρα και φυσικά όλο αυτό είναι κάτι που δείχνει τη μεγάλη φαγωμάρα που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη. Άλλωστε κάτω από την ανάρτησή του πολλοί χρήστες συμφωνούν με τις διαπιστώσεις του ενώ άλλοι διαφωνούν εντόνως, στηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθεί η ανάρτηση Μωραΐτη:

«Επειδή νιώθω απόλυτα ελεύθερος να λέω ό,τι πιστεύω:

Υπάρχουν δύο Τσίπρες:

2012-2019

2019-σήμερα.

Όσοι αγαπήσαμε τον πρώτο είναι μάταιο να τον αναζητούμε στον δεύτερο.

Η αποδοχή της πραγματικότητας είναι μια καλή αρχή για να αγαπήσεις κάποιον για αυτό που πραγματικά υπήρξε».