Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει με θράσος στην «λαϊκίστικη» κοπτοραπτική με πρόσχημα τον ανασχηματισμό, σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας, εκδίδοντας άτοπες ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ: «Μετά την ομολογία Γεωργιάδη, ότι ορθά επιβραβεύτηκαν μέλη της Εξεταστικής τα Τέμπη με υπουργικές θέσεις, καθώς έκαναν μια «δύσκολη δουλειά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε σήμερα ότι η παρουσία σε μια εξεταστική δεν αποτελεί κριτήριο υπουργοποίησης και εγκάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση για - αναπαραγωγή λαϊκισμού -  και - κοπτοραπτική δηλώσεων-»

Παράλληλα σε μία προσπάθεια να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα τψν δύο στελεχών, ισχυρίζεται «Το ένα κυβερνητικό στέλεχος το παραδέχεται πανηγυρικά, το άλλο πάει να το καλύψει, αλλά η αλήθεια παραμένει. Αφορά και στα μέλη της Εξεταστικής και στα κυβερνητικά στελέχη που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση "μπαζώματος" της αλήθειας για τα Τέμπη», σημειώνει, σχολιάζοντας πως η «"βρώμικη δουλειά" ανταμείβεται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν προτίθεται να αλλάξει μεθόδους, προσανατολισμό και στόχους».

«Όσο για τον -λαϊκισμό-, θυμίζουμε ότι είναι πολιτικός όρος και όχι μια -καραμέλα- στη διάθεση της κυβέρνησης, με την προσδοκία ότι θα της δώσει μια εύκολη διέξοδο όποτε αυτή ζορίζεται. Πολύ περισσότερο που η ίδια τον έχει αναγάγει σε επίσημο λόγο της. Η κυβέρνηση επιμένει στην αντιστροφή της πραγματικότητας, συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και με περίσσευμα αλαζονείας, παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, πορεύεται σε έναν βαθιά αντικοινωνικό δρόμο», καταλήγει.