Συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης την προσπάθεια να αξιοποιήσει πολιτικά τις συνέπειες των πυρκαγιών στη χώρα, στοχοποιώντας και τα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα για προπαγάνδα σε όφελος της κυβέρνησης.

Προφανώς και δεν προκαλεί εντύπωση η εν λόγω στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασε στο σημείο να ακυρώσει ακόμη και τo έργο της Πυροσβεστικής, λέγοντας ότι δεν πετούν τα εναέρια μέσα.

Σε νέα του ανάρτηση, ο Στέφανος Κασσελάκης προσπερνά τις σαφείς απαντήσεις που έχουν δοθεί από την κυβέρνηση για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, τα οποία ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν προσλήψεις πυροσβεστών, το πρόγραμμα Antinero για την προστασία των δασών, προϋπολογισμού 321 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» του οποίου το 55% υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ και, είτε έχει ήδη συμβασιοποιηθεί, είτε είναι προς τελική υπογραφή με οριστικούς αναδόχους. Και επιμένει να δημιουργεί εντυπώσεις ότι τα χρήματα που «δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, τα έδωσε για προπαγάνδα».

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Αναλυτικά γράφει στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται και από βίντεο:

« Για την Πολιτική Προστασία και την Kλιματική Κρίση, από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν διατεθεί στην Ελλάδα πάνω από 550 εκατ. ευρώ.

Πόσα έχουν απορροφηθεί; Το 1%. Έχουμε την κυβέρνηση του 1%!

1% αποτελεσματικότητα.

Σε 5 χρόνια έχουν καεί οι περισσότερες εκτάσεις στην ιστορία της χώρας.

Όμως ό,τι δεν έδωσε η κυβέρνηση για πυρασφάλεια, το έδωσε για προπαγάνδα.

Ποια από τις δικαιολογίες του βίντεο προσβάλλει περισσότερο την αξιοπρέπειά μας;»