Μέχρι τις αρχές του 2024 θα βγουν στους δρόμους 250 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αλλάζοντας τις συνθήκες κυκλοφορίας των πολιτών δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ενημερωτική σύσκεψη που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών και υπογράμμισε ότι προωθούνται ταχύτατα και τα έργα ασφαλείας του σιδηροδρόμου. 

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο έργο της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το οποίο όπως είπε είναι το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο στη χώρα και όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει τον συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας και επισήμανε ότι η κυβέρνηση προωθεί και όλα τα υπόλοιπα έργα, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024, τον ΒΟΑΚ, τον Ε65 και την Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση προωθεί επίσης το θέμα της ηλεκτροκίνησης στα αυτοκίνητα και τις «καθαρές» μετακινήσεις. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να προωθήσει με αποτελεσματικό τρόπο όλα τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη, να σχεδιάσει νέα έργα και να διαχειριστεί με σύνεση όλους τους διάθεσιμους πόρους.