Την Ιορδανία, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Μάλτα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Κύπρο και τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευχαρίστησε μέσα από μία σειρά αναρτήσεων που έκανε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ιδιαίτερα σημαντική συνδρομή τους στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που έχουν πλήξει τις τελευταίες μέρες την ελληνική επικράτεια. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και το rescEU, επεσήμανε ότι απέδειξαν για άλλη μια φορά την τεράστια αξία τους σε περιόδους ανάγκης:«Είμαστε ευγνώμονες σε όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η συνεισφορά σας ήταν ανεκτίμητη. Σε δύσκολους καιρούς, η Ένωσή μας στέκεται μαζί με αλληλεγγύη. Ευχαριστώ»

Στο μήνυμά του προς το Ισραήλ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Την ευγνωμοσύνη μας προς το Ισραήλ για την αποστολή δύο air-tractor στην Ελλάδα, ώστε να συμβάλλουν στη μάχη ενάντια στις δασικές πυρκαγιές. Ευχαριστώ Ισραήλ για την αλληλεγγύη σου και τη βοήθειά σου». Απευθυνόμενος, στην Ιορδανία, ο πρωθυπουργός, έγραψε: «Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση στην Ιορδανία, που έστειλε συνολικά τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα στην Ελλάδα για να μας βοηθήσει στη μάχη με τις δασικές πυρκαγιές. Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά σας».

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στη Γαλλία για την αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων. Υπήρξαν ζωτικής σημασίας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα κατά των δασικών πυρκαγιών. Γαλλία, έχεις την ευγνωμοσύνη μας!», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Ιταλία, η οποία απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τέλος, ανάλογο και το μήνυμα προς τη Ρουμάνια, οι οποία συνέδραμε στην κατάσβεση με 130 πυροσβέστες και 25 οχήματα.