Επιπλέον εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις μέσω του RescEU κινητοποιεί η Eυρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανάρτηση του Επιτρόπου Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει η ΕΡΤ. Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο της ανάρτησης επισημαίνει: «Καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιών στην Αττική αναμένεται να παραμείνει πολύ υψηλός, κινητοποιούμε επιπλέον εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης από rescEU. Ένα Canadair από την Κροατία και δύο (air tractors) από την Κύπρο πρόκειται να φτάσουν στην Ελλάδα από ώρα σε ώρα. Επιπλέον επίγειες δυνάμεις προέρχονται επίσης από την Ρουμανία και την Βουλγαρία».

Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και ο ίδιος, με τη σειρά του, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μία προς μία τις χώρες της ΕΕ που έχουν συμβάλλει αυτές τις μέρες στην πυρόσβεση στην ελληνική επικράτεια. Επίσης, αναφέρθηκε ειδικά στο rescEU και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ενώ «ευχαριστώ» απηύθυνε και σε χώρες που δεν είναι κράτη-μέλη της ΕΕ, αλλά έχουν συνδράμει τις τελευταίες μέρες τη χώρα μας, όπως το Ισραήλ και η Ιορδανία. 

Τέλος, να σημειωθεί πως νωρίτερα την απόφασή της να στείλει βοήθεια στη μάχη που συνεχίζεται να δίνεται με τις φλόγες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ανακοίνωσε και η Τουρκία. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς, κατόπιν οδηγιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα πρόκειται να στείλει 3 εναέρια μέσα (2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, μαζί με το προσωπικό τους).