Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για τα αδίστακτα τρολάκια του Διαδικτύου, που κρύβονται πίσω από πληκτρολόγια και κουκούλες. Θύμα τους αυτήν τη φορά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας δέχεται αήθη συνεχή επίθεση γιατί «έκανε το λάθος» να «τολμήσει» να τοποθετηθεί (όπως δικαιούται τόσο ως πολιτικός αλλά και ως απλός πολίτης της χώρας) για την τραγωδία των Τεμπών στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Τι ακριβώς είπε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος; «Ευχαριστούμε την κυρία Καρυστιανού και τον κύριο Ασλανίδη για την αναφορά και την παρουσία τους εδώ. Εκ προοιμίου, στέκομαι με απεριόριστο σεβασμό απέναντι στον πόνο σας και όλων των οικογενειών των θυμάτων. Αλλά και αυτών που επέζησαν και κουβαλάνε πολλά σωματικά και ψυχικά τραύματα. Κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει το δικαίωμα αναζήτησης της αλήθειας αλλά και να εκφράσετε την οδύνη και τον πόνο σας όπως τον νιώθετε. Από εδώ και πέρα, τον λόγο έχει, προφανώς, η Δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος. Εχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και το δικαστικό σώμα. Και πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δεδομένης της σημασίας και της τραγικότητας της υπόθεσης. Θέλουμε να χυθεί φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για ευθύνες και παραλείψεις, όπου κι αν αυτές βρίσκονται. Και πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτηση της αλήθειας και η απόδοση της Δικαιοσύνης. Πρόσφατα, η Δικαιοσύνη όρισε και νέο πραγματογνώμονα. Αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Από την άλλη, μια τέτοια υπόθεση μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, αναμένουμε την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Να ρίξει φως στην υπόθεση. Αλλά και να αποτελέσει εφαλτήριο για να διασφαλίσουμε ασφαλείς σιδηροδρόμους στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας εδώ σήμερα». 

Ο βόθρος άνοιξε... 

Αφού έγινε γνωστή λοιπόν η τοποθέτηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου –ενός από τα πιο λαμπρά μυαλά της χώρας μας, ο οποίος μας κάνει την τιμή να ασχολείται με τα κοινά–, ξεκίνησε η μονταζιέρα των υπογείων του σάπιου διαδικτυακού συστήματος. Τους πείραξε όμως περισσότερο το γεγονός ότι η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου όχι απλά έρχεται σε αντίθεση με τα όσα λένε (και ως κλασικοί φασίστες αυτό δεν το ανέχονται), αλλά και γιατί είπε ότι υποθέσεις όπως η τραγωδία των Τεμπών «μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό δεν συμβάλλει προς την κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών». Στήθηκε λοιπόν για άλλη μια φορά από τους μαζεμένους αργόσχολους του 0,60 στα ερεβώδη υπόγεια μια συντονισμένη εκστρατεία λάσπης εναντίον του διότι ζήτησε να υπάρξει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη που ερευνά την τραγωδία, αλλά και διότι υποστήριξε πως στην Ελλάδα υπάρχει κράτος Δικαίου, απέναντι σε έναν αξιοπρεπέστατο πολιτικό, που με σαφήνεια και ενωτικό λόγο τοποθετήθηκε επί του θέματος, χωρίς να προσβάλει απολύτως κανέναν στην τοποθέτησή του. Ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο. Θυμίζουμε ότι το 2019 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης επιτέθηκε χυδαία στον (υποψήφιο τότε) ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ντροπή» και «κρίμα» που ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος διορίστηκε στο ΕΣΥ ως ΑμεΑ.

Κυμπουρόπουλος στο «Μανιφέστο»: Μου επιτέθηκαν χυδαία εκμεταλλευόμενοι το πέπλο της διαδικτυακής ανωνυμίας 

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μίλησε στο «Μανιφέστο» και δήλωσε τα εξής: 

«Ως μέλος της Επιτροπής Αναφορών, θεώρησα χρέος μου να παραστώ και να τοποθετηθώ επί της αναφοράς εξ ονόματος της ομάδας ατόμων που επλήγησαν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παρουσία της κυρίας Καρυστιανού και του κυρίου Ασλανίδη. Το δικαίωμα αναζήτησης της αλήθειας αλλά και έκφραση της οδύνης και του πόνου τους, όπως το νιώθουν, είναι αδιαπραγμάτευτο. Η Δικαιοσύνη καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δεδομένης της σημασίας και της τραγικότητας της υπόθεσης. Και πιστεύω ότι θα το κάνει. Πρέπει να χυθεί φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι για ευθύνες και παραλείψεις, όπου κι αν αυτές βρίσκονται, αλλά και να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διευκολυνθούν η αναζήτηση της αλήθειας και η απόδοση της Δικαιοσύνης. Αλλά και να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε ασφαλείς σιδηροδρόμους στην Ελλάδα. Αυτό είναι το ενυπόγραφο σχόλιό μου κυρίως προς απάντηση στους λογαριασμούς που, εκμεταλλευόμενοι το πέπλο της ανωνυμίας, μου επιτέθηκαν με χυδαίο τρόπο απλώς και μόνο επειδή έκανα το καθήκον μου να είμαι εκεί».