Βίαιη εισβολή αριστερών φοιτητών έλαβε χώρα σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και ομιλητή τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, τον οποίο δεν άφησαν να μιλήσει. 

Το σημερινό γεγονός φέρνει στην επιφάνεια ακόμα μία φορά την υποκριτική στάση των δήθεν υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία προσπαθούν να καπηλευτούν μόνο για τους ίδιους, ενώ στοχοποιούν με ρατσιστικό τρόπο όσους δεν ασπάζονται τις δικές τους ιδέες. 

Προφανώς, η σημερινή εισβολή των αριστεριστών σε μία εκδήλωση για ένα τόσο λεπτό και μείζον κοινωνικό θέμα καταδεικνύει τις αντιδράσεις των αριστερών κομμάτων για τα μέτρα περιορισμού του σχολικού εκφοβισμού, αποδεικνύοντας τελικά πως τις τάσεις αυτής της βίας τις υποθάλπει η ολοκληρωτική ιδεοληψία τους, που δεν ανέχεται την άλλη άποψη, τον άλλον άνθρωπο εάν αυτός δεν ασπάζεται τις ιδέες τους ή δεν είναι όμοιος και απαράλλαχτος. 

Το περιστατικό

Φοιτητές αριστερών παρατάξεων εισέβαλαν σε εκδήλωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Βόλου, με τίτλο «Εφηβεία ή εφη-ΒΙΑ;» όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Η εκδήλωση αφορούσε τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία των ανηλίκων ως ελληνικό και ευρωπαϊκό φαινόμενο, στην αίθουσα Β1, στο κτήριο Ματσάγγου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Οι φοιτητές που εισέβαλαν στην αίθουσα, σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα, η ιστοσελίδα αναφέρει πως ο κ. Κυμπουρόπουλος έφτασε νωρίς το μεσημέρι στον Βόλο, αλλά δεν κατάφερε να προσεγγίσει στην αίθουσα λόγω της διαμαρτυρίας.

Οι δηλώσεις Κυμπουρόπουλου

«Ομάδες φοιτητών που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία στερούν το δικαίωμα από τους υπόλοιπους να μετέχουν σε μια δημοκρατική εκδήλωση που έχει αντικείμενο συζήτησης ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό θέμα» δήλωσε ο ίδιος και χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν σ’ έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο της πολιτείας να μιλήσει και ειδικά στον ίδιο που είναι γνωστοί οι αγώνες που έχει δώσει κατά τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μείζονα κοινωνικά θέματα».