Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύοντάς τη από 33 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και το… πόθεν έσχες του. Κίνηση που μάλλον αποτελεί μήνυμα προς τον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει λόγος κατάθεσης των πόθεν έσχες στο κόμμα αφού δεν μπορεί να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

Το πόθεν έσχες έχει απασχολήσει έντονα τις αντιμαχόμενες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως εντάχθηκε τελευταία στιγμή η σχετική υποχρέωση μετά από αρκετά πισωγυρίσματα κατά τις συζητήσεις στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Οι 87 ήθελαν και κατάφεραν να το εντάξουν στις προϋποθέσεις υποψηφιότητας, ενώ ο Παύλος Πολάκης κράτησε αποστάσεις. Τελικά όμως το κατέθεσε με την προσήκουσα κοινοποίηση της κίνησής του.

Σημειώνεται πως η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έχει εκφράσει την αντίθεσή της. Υποστηρικτές του εμφανίσθηκαν να δηλώνουν ότι από τη στιγμή που το κόμμα δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το πόθεν έσχες, τότε δύναται να αξιοποιηθεί από τους αντίπαλους του έκπτωτου προέδρου εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Τι εννοούν; Ότι μπορεί να πιαστούν κάποια σημεία και να χρησιμοποιηθούν παραφράζοντας τα πραγματικά δεδομένα. Κάτι δηλαδή σαν αυτό που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός διαθέτει 42 σπίτια.

Θα έχει ενδιαφέρον η κατάθεση και δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη αφού τα μόνα στοιχεία που είναι γνωστά, πέραν των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων, είναι αυτά του «μπακαλόχαρτου» που είχε παρουσιάσει πριν από τις ευρωεκλογές.