Η… αγωνία του Στέφανου Κασσελάκη έλαβε τέλος. Το κόμμα πέρασε και επισήμως στους πραγματικούς ιδιοκτήτες, με τον ίδιο να διατηρεί ένα είδος… βιτρίνας. Και αυτό για όσο τον κρατήσουν. Ποιοι; Μα οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης

Δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι έχει γίνει ο… πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τι έχει κάνει. Εκτός και αν το έχει κάνει επίτηδες για να φύγει με ελαφρά πηδηματάκια με την πρώτη ευκαιρία. Παρέδωσε το κόμμα στα χέρια του Νίκου Παππά από τη μια πλευρά και από την άλλη στον Παύλο Πολάκη, είτε αυτός επιστρέψει δόξη και τιμή είτε επιλέξει τον δρόμο της αυτονόμησης και ό,τι προκύψει.

Αν είχε, που δεν έχει, θα έλεγε κανείς ότι δαπάνησε όλο το πολιτικό κεφάλαιο. Αφού δεν έχει όμως, επί της ουσίας είναι πλέον έρμαιο στα χέρια του Νίκου Παππά και του αψύ Κρητικού που ο ίδιος έχει δηλώσει πως αγαπά. Διότι έστω και με 17 ψήφους σε σύνολο 35 βουλευτών, αλλά 33 παρόντων στην ψηφοφορία που διεξήχθη, ο 13-0 πρώην υπουργός και πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον πρόεδρος-επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναβαθμίστηκε σε πρώτο βιολί στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως διατείνονται οι συνεργάτες του, βασικός παράγοντας για την παραμονή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία του κόμματος μέσω του μηχανισμού που διαθέτει και των στελεχών που δίνουν λογαριασμό μόνο στον ίδιο. Διαθέτει δηλαδή κουκιά στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Πόσα; Ουδείς γνωρίζει. Είναι όμως τόσα όσα χρειάζεται μάλλον ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να μη σβήσει το… όνειρό του.

Κερδισμένος και ο Παύλος Πολάκης. Γυρίσει-δεν γυρίσει έδειξε τα δόντια του και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ υπαναχώρησε. Σε σημείο που να παραξενεύονται ακόμη  και οι στενοί του συνεργάτες. Η διαγραφή της Αθηνάς Λινού είναι μια ηχηρή εσωκομματική νίκη. Επιστρέψει-δεν επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έδειξε πως μπορεί να τρομάξει τον Στέφανο Κασσελάκη. Έδειξε πως αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα.

Στο τέλος της ημέρας είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και συγγνώμη να του  ζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης για να επανέλθει δριμύτερος. Θα το κάνει ο αψύς Κρητικός; Θα επιστρέψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ρίξει νερό στο κρασί του και θα επικαλεστεί δήθεν θέματα συνοχής και άλλα πολλά;

Όπως και να έχει, βγαίνει νικητής και ενδυναμωμένος στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Στους οπαδούς που από την πρώτη στιγμή τον στήριξαν πλην λίγων εξαιρέσεων. Θα κουνά απειλητικά το δάχτυλο μην τυχόν και του τραβήξει το χαλί.

Βέβαια υπάρχει περίπτωση, αν επιστρέψει, να τον κράξουν και οι δικοί του. Αλλά αυτό εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να τους πολυαγγίζει.