Σε τρεις χώρες η 25η Μαρτίου εορτάζεται επίσημα. Στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις ΗΠΑ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Λευκός Οίκος διοργάνωσε εκδήλωση για τους ομογενείς όπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής αλλά και η Κίμπερλι Γκιλφόιλ, παρουσία που υποθέτω πως βάζει τέλος στα σενάρια περί αντικατάστασής της.

Η σημειολογία ήταν κάτι παραπάνω από θετική για τη χώρα μας.

Εκτός από το ότι η εν αναμονή πρέσβης έκανε τον σταυρό της με τον ορθόδοξο τρόπο και είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι με τον πρόεδρο Τραμπ στο τιμόνι των ΗΠΑ, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε ένα πραγματικό κέντημα βυζαντινής διπλωματίας: έδωσε στον Τραμπ τον Τίμιο Σταυρό, τον παρομοίασε με τον Μέγα Κωνσταντίνο και του ευχήθηκε να φέρει ειρήνη στον κόσμο.

Όσοι έχουν καταλάβει την ιδιοσυγκρασία του προέδρου των ΗΠΑ καταλαβαίνουν πως η κίνηση αυτή του Ελπιδοφόρου δεν γίνεται παρά να ευχαρίστησε τον Τραμπ. Όχι μόνο διότι δείχνει πως ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής τον βλέπει ως έναν μεγάλο ηγέτη, αλλά και επειδή του δίνει έναν σκοπό, αυτόν τον οποίο έχει θέσει και ο ίδιος ο Τραμπ, να φέρει ειρήνη.

Είναι σαν να του λέει πως μόνο εκείνος μπορεί να το κάνει. H κίνηση αυτή του Ελπιδοφόρου όμως έκανε μαεστρικά και κάτι άλλο: συνέδεσε νοητά τον Τραμπ με την Κωνσταντινούπολη. Κάτι που είχε κάνει ο Στιβ Μπάνον φορώντας μπλούζα που έγραφε «Ελευθερώστε την Κωνσταντινούπολη» και που ανακινείται στα κοινωνικά δίκτυα από λογαριασμούς με έδρα το Ισραήλ, το έπραξε ο Ελπιδοφόρος μέσα στον Λευκό Οίκο.

Αυτή η κίνηση έδωσε το έναυσμα σε μια σειρά από επιδραστικούς λογαριασμούς που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Τραμπ να αναφερθούν μέσω κοινωνικών δικτύων ξανά στην Κωνσταντινούπολη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, της ημέρας-ορόσημο δηλαδή μιας επανάστασης που ξεκίνησε με τελικό στόχο την Πόλη.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι βρίσκεται πίσω από τη συνεχή ενασχόληση των MAGA με την Κωνσταντινούπολη. Από μια παγκόσμια μεγάλη ιδέα μέχρι απλά μια πίεση προς την Τουρκία. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι τυχαία και πως εξυπηρετεί τη χώρα μας.