Μπορεί ο Νίκος Παππάς –ο πρώην μπασκετμπολίστας και νυν ευρωβουλευτής– να δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι σέβεται τα σώματα ασφαλείας, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι ύβρεις και οι ανοίκειες εκφράσεις του κατά αστυνομικών, εν τούτοις το συμπέρασμα είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν όλο και χειρότερα. Έχουν πάρει φόρα στον κατήφορο της λάσπης και της τοξικότητας, της επιχείρησης αποδόμησης θεσμών και αρχών.

Ίσως στην προσπάθειά του να καλοπιάσει τους φανατικούς οπαδούς του Παύλου Πολάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει αποφασίσει να τον αντικαταστήσει. Ίσως πάλι να εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα πείσει τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει αντιπολίτευση.

Όπως και να έχει, φαίνεται με σαφήνεια ότι στοχεύει στους θεσμούς μέσα από ακραίο λαϊκισμό και τοξικότητα.

Αρχικά επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη και μάλιστα στον Άρειο Πάγο, επειδή δεν του άρεσε η απόφαση για τις νόμιμες παρακολουθήσεις και το παράνομο λογισμικό predator. Έφθασε στο σημείο να την αμφισβητεί, να εμφανίζεται τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς ως χειραγωγούμενους από την κυβέρνηση και να δηλώνει πως δεν έχει εμπιστοσύνη.

Ναι, δεν έχει σημασία τι λέει ο Στέφανος Κασσελάκης. Δεν παύει όμως να είναι αρχηγός ενός κόμματος που βρίσκεται στη Βουλή και μάλιστα με τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενός κόμματος που υποτίθεται ότι σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και ακολουθεί τους νόμους αλλά και τις αποφάσεις που βασίζονται σε αυτούς.

Μετά πήρε τη σκυτάλη η Πυροσβεστική. Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά και στην απέλπιδα προσπάθεια να εμφανιστεί και πάλι ως πολιτικός αντίπαλος αλλά και ως αντιπολίτευση στο πολιτικό σκηνικό ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στην Πυροσβεστική. Ούτε λίγο ούτε πολύ, εμφανίστηκε να παρουσιάζει τα στελέχη που έδωσαν τιτάνια μάχη ως ένα προσωπικό που την ώρα της φωτιάς καθόταν.

Και σε αυτήν την περίπτωση προέβη σε μια καταγγελία, από αυτές που συνηθίζει και βασίζονται σε fake news με στόχο τη δημιουργία σεναρίων συνωμοσίας, αμφισβητώντας τις σαφείς και με έγγραφα απαντήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στόχος και πάλι η αποδόμηση μιας αρχής, μιας υπηρεσίας- πυλώνας της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών.

Τώρα σειρά είχε η Αστυνομία, όχι ότι το συγκεκριμένο σώμα έχει απομακρυνθεί ποτέ από το στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς, ο μπασκετμπολίστας, επιτέθηκε στους αστυνομικούς. Τους χαρακτήρισε σκουπίδια. Απείλησε μάλιστα ανοιχτά –και είναι καταγεγραμμένο– συνομιλητή του αστυνομικό. Τα μάζεψε στο περίπου λέγοντας πως σέβεται τα σώματα ασφαλείας που αποκάλεσε νωρίτερα σκουπίδια. Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι μεγαλοποιεί το ζήτημα για λόγους… αποπροσανατολισμού.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως από την πλευρά της Κουμουνδούρου κυριάρχησε η…σιωπή. Και ο λαλίστατος και πολυγραφότατος Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να εγκαλέσει τον ευρωβουλευτή και φίλο του Νίκο Παππά και ο ΣΥΡΙΖΑ κήρυξε σιωπητήριο, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι χυδαίες εκφράσεις του δεν είναι κατακριτέες, ούτε καν επιλήψιμες.

Υπάρχει βέβαια πάντα ένα ερώτημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτές και βουλευτές, αρχηγοί και… υπαρχηγοί, δεν διαθέτουν αστυνομικούς προς φύλαξη. Ως σκουπίδια τους βλέπουν άραγε;

Υγ.: Μη νομίσει κανείς ότι το Λιμενικό Σώμα έχει ξεφύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μονίμως στο στόχαστρο αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετεί, επισήμως, κάθε καταγγελία ειδικά αυτές που προέρχονται από την πλευρά της… Τουρκίας.