Τη μείωση των τιμών που διαπίστωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λαχαναγορά του Ρέντη επιβεβαιώνουν και τα επίσημα στοιχεία για 69 οπωροκηπευτικά προϊόντα.

Η σύγκριση των τιμών των προϊόντων από τις 11 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 18 Απριλίου 2024 δείχνει μείωση τιμής για 23 από αυτά και αύξηση μόνο για 10. 

«Χαίρομαι που διαπιστώνω ότι σε μία σειρά από προϊόντα, λαχανικά και φρούτα, έχουμε τιμές οι οποίες είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Και, βέβαια, να τονίσω ότι όσο καλύτερα λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα, όσο περισσότερο επενδύουν και οι προμηθευτές μας σε υποδομές logistics, τόσο τελικά αυτό θα καταλήγει και σε καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές μας. Ο αγώνας κατά της ακρίβειας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής. Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται. Και, όπως είπα, σε αρκετά προϊόντα έχουμε πια και πτώσεις τιμών, που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό και φυσικά να περάσουμε όλες και όλοι τις διακοπές του Πάσχα με χαμόγελο και απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για τα τυπικά πασχαλινά προϊόντα» δήλωσε ο πρωθυπουργός και αυτή η αισιόδοξη δήλωση επιβεβαιώνεται από την πτωτική πορεία των τιμών των προϊόντων που αποτυπώνεται στους παρακάτω πίνακες. 

times1.png
times2.png
times3.png
times4.png

Η σύγκριση Αθήνας - Βαρκελώνης 

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, η Αθήνα έχει φθηνότερες τιμές στα οπωροκηπευτικά σε σύγκριση με τη Βαρκελώνη. 

varkeloni1.png
varkeloni2.png