Με τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη θα «χτίσει» τον νέο ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης. Τον ΣΥΡΙΖΑ που, κατά τον ίδιο, δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο του Αλέξη Τσίπρα αφού, όπως τόνισε τη συνέντευξή του στο Mega, ο κύκλος της περιόδου 2015-2019 έχει κλείσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται την ώρα που αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα να αναγορεύει τον Νίκο Παππά αλλά και τον Παύλο Πολάκη σε στελέχη πρώτης γραμμής, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν πως ο πολακισμός έχει περάσει στο DNA της Κουμουνδούρου και πλέον δεν φεύγει.

Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τη λάσπη που επιχειρεί να εκτοξεύσει πλέον και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρώντας προσωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και αυτό διότι πλέον εκτός του ότι δεν διαθέτει προτάσεις σοβαρές –το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε το επιβεβαιώνει αφού βρίσκει λεφτά από λεφτόδεντρο– έχει να απολογηθεί για το θέμα της παραβίασης του νόμου του Αλέξη Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού.

Και ενώ το πρώτο σκέλος, αυτό της απουσίας προτάσεων, επιδιώκει να το καλύψει με τις «αδιαμεσολάβητες» επικοινωνιακού τύπου πομφόλυγες, αυτό αναφορικά με τις εταιρείες και το Πόθεν Έσχες του περιέπλεξε τα πράγματα και τον οδήγησε στο να υιοθετήσει πέραν του Παύλου Πολάκη και τον πολακισμό.

Οι σχέσεις με τον αψύ Κρητικό αποκαταστάθηκαν, όπως φαίνεται, πλήρως, αν και υπάρχει πάντα η υποψία ότι ουδέποτε διαταράχθηκαν σε σημείο να υπάρχει ανήκεστος… βλάβη. Ως προς τον Νίκο Παππά, οι σχέσεις ήταν πάντα ιδανικές και μια ψυχρότητα που υπήρξε ξεπεράστηκε γρηγορα με τον πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα να έχει αναγορευθεί ατύπως σε νούμερο 2 στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που παραπέμπει στον Αλέξη Τσίπρα για να δώσει απαντήσεις αναφορικά με τη Novartis και τα όσα είπε περί λαθών στους χειρισμούς αποφεύγει το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες –για το οποίο ο πρώην πρόεδρος άδειασε τον Νίκο Παππά– και επιλέγει τη συμπόρευση αν και ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί ομοφώνως από τον Άρειο Πάγο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ του… μέλλοντος στηρίζεται σε αυτόν που έρχεται με… φόρα από το παρελθόν.

Δείτε βίντεο με τις αναφορές Κασσελάκη: