Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στην ΕΡΤ τα όσα έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου ένας 36χρονος βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Horizon, που ήταν έτοιμο να αποπλεύσει. Το λιμενικό σώμα προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου, μετά τα βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, όπου ο 36χρονος στην προσπάθειά του να προλάβει το
πλοίο, κατα την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

«Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. «O άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο» δήλωσε ο ο οποίος περιέγραψε τις κινήσεις των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου που έσπρωξαν πάνω από τον καταπέλτη τον άτυχο 36χρονο, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του. «Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις, τι κάνεις» αποκάλυψε λέγοντας ότι ακόμα και μετά που ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό ο αξιωματικός του καταστρώματος αφού έριξε μια ματιά έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο.

«Πνίγεται ένας άνθρωπος και γυρνάς και λες φεύγουμε, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις πνίγεται ένας άνθρωπος. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα ξεκίνησε το πλοίο» εξιστόρησε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε μετά από λίγα λεπτά το σώμα του άτυχου 36χρονου ανέβηκε στην επιφάνεια της θάλασσας, αλλά ήταν πλέον αργά. Είχε πνιγεί ενώ ο καπετάνιος και το πλήρωμα αδιαφόρησαν γι’ αυτό το γεγονός.

Συγκλονισμένος ο επβάτης του πλοίου που διατάχθηκε να επιστρέψει πίσω στο λιμάνι, όταν έγινε γνωστό το τραγικό περιστατικό, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες της επικοινώνησαν με το λιμενικό για να το καταγγείλουν.

«Μας σταματήσαν αρόδο και μετά μας γύρισαν πίσω» δήλωσε. Ο ίδιος καταγγέλει τους ψευδείς ισχυρισμούς μελών του πληρώματος που δήλωσαν ότι ο άνδρας που προσπάθησε να επιβιβαστεί την ώρα που αναχωρούσε το πλοίο έπεσε μόνος του. «Αυτό δεν έγινε», τόνισε ο μάρτυρας, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες και άλλων επιβατών και αυτοπτών μαρτύρων ότι τον πέταξαν από τον καταπέλτη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Είναι άγνωστο εάν ο 36χρονος έχασε τη ζωή του από τη δίνη των νερών, δηλαδή αν πνίγηκε απευθείας ή αν κατά την πτώση είχε τραυματιστεί, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, να μην μπορέσει να κολυμπήσει και να καταλήξει.

Διαβάστε περισσότερα για