Σε πνιγμνό φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου επιβάτη του πλοίου Blue Horizon που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα και μετα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, ο πνιγμός ήταν αποτέλεσμα εισρόφησης θαλάσσιου ύδατος, ενώ διαπιστώθηκαν, επίσης, μικρές εκδορές στο κεφάλι. 

Στο μεταξύ, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που συνελήφθησαν μετά τον θάνατο του 36χρονου, αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καθώς και για παράβαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημόσιου Ναυτικού Δικαίου. 

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα social media δείχνουν τον 36χρονο να προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο. Φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Ο 36χρονος είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Επίσης, με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Attica Group, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου, σημειώνει: «Η οικογένεια της ATTICA GROUP είναι βαθύτατα συγκλονισμένη από το τραγικό συμβάν και εκφράζει την οδύνη, τα συλλυπητήρια, καθώς και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και στους φίλους του 36χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο άδικα. Οι σκηνές που όλοι είδαμε χθες βράδυ είναι αδιανόητες, δεν συνάδουν με τις αξίες του Ομίλου και δεν εκφράζουν ούτε στο ελάχιστο το ήθος και τον επαγγελματισμό, όχι μόνο των πληρωμάτων μας, αλλά και της ελληνικής ναυτοσύνης στο σύνολό της». 

Επισημαίναι δε πως θέλει να καταστήσει σαφές ότι παράλληλα με την έρευνα των Αρχών, προκειμένου να διακριβωθούν στο ακέραιο οι συνθήκες της τραγωδίας, διερευνώνται εσωτερικά και οι λόγοι που δεν τηρήθηκαν οι σαφείς, προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οποίες οφείλουν να εφαρμόζονται αυστηρά από τα πληρώματα όλων των πλοίων.

Μαρτυρία επιβάτη

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ήταν στο πλοίο και μίλησε στην ΕΡΤ, μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον 36χρονο: «Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο». Ο ίδιος περιέγραψε τις κινήσεις των δύο μελών του πληρώματος του πλοίου που έσπρωξαν πάνω από τον καταπέλτη τον άτυχο 36χρονο, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του. 

«Όλοι φωνάζαμε τι κάνεις, τι κάνεις» αποκάλυψε, λέγοντας ότι ακόμα και μετά που ξεκίνησε το πλοίο και η δίνη της προπέλας παρέσυρε τον άνδρα στο νερό ο αξιωματικός του καταστρώματος αφού έριξε μια ματιά έδωσε εντολή να ξεκινήσει το πλοίο. «Πνίγεται ένας άνθρωπος και γυρνάς και λες φεύγουμε, χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις πνίγεται ένας άνθρωπος. Χωρίς να συμβαίνει τίποτα ξεκίνησε το πλοίο» εξιστόρησε ο αυτόπτης μάρτυρας.