Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν στα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά χθες, το βράδυ της Τρίτης. Στον ύπαρχο, το ένα από τα μέλη του πληρώματος, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ο συγκεκριμένος είχε καταγραφεί σε βίντεο να απωθεί τον τον 36χρονο.

Σε άλλα δύο από τα μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνεργεία στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Τέλος, στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. 

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που διώκονται ποινικά παραμένουν στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, ενώ έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους μέχρι το Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί μετά την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι, περίπου 45 λεπτά αφότου συνέβη το απαράδεκτο συμβάν. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο 36χρονος έχασε τη ζωή του, όταν απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, ύστερα από προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής, το οποίο προοριζόταν για το Ηράκλειο της Κρήτης. Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν η πτώση του στη θάλασσα και τελικά ο θάνατός του.  

Παράλληλα, από την Εισαγγελία δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής. Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί: Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου και εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.