Προθεσμία για το Σάββατο πήραν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που είχαν συλληφθεί για τον θάνατο του 36χρονου επιβάτη του πλοίου Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι συλληφθέντες είχαν μεταβεί στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κακουργήματα. 

Πιο συγκεκριμένα, στον ύπαρχο, το ένα από τα μέλη του πληρώματος, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Ο συγκεκριμένος είχε καταγραφεί σε βίντεο να απωθεί τον 36χρονο.

Σε άλλα δύο από τα μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνεργεία στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Τέλος, στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, καθώς το πλοίο έφυγε ενώ είχε πέσει άνθρωπος στη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί μετά την επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, περίπου 45 λεπτά, δηλαδή, αφότου συνέβη το τραγικό και απαράδεκτο συμβάν.

Σε πνιγμό αποδίδεται ο θάνατος του 36χρονου - Εισαγγελική έρευνα και για το Λιμενικό

Αξίζει να αναφερθεί πως ο 36χρονος έχασε τη ζωή του, όταν απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, ύστερα από προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής, το οποίο προοριζόταν για το Ηράκλειο της Κρήτης. Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν η πτώση του στη θάλασσα και τελικά ο θάνατός του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 36χρονου αποδίδεται σε πνιγμό, ενώ εντοπίστηκαν εκδρορές και εκχυμώσεις στο πρόσωπό του που πιθανώς προκλήθηκαν από την πτώση.

Τέλος, σύμφωνα με το Έθνος, έχει δοθεί εντολή από την Εισαγγελία για επείγουσα έρευνα αναφορικά με τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα, αν ήταν παρών κάποιος από το δυναμικό του στο Λιμάνι κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του πλοίου, αλλά και ποιες ενέργειες έγιναν όταν το πλοίο έφυγε.