Τις άγκυρες έμπλεξαν το πρωί του Σαββάτου τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας, κατά τη διαδικασία απόπλου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα πρόκειται για τα πλοία Super Ferry, Fast Ferries Andros και Αικατερίνη Π.

Μηχανική βλάβη στο Fast Ferries Andros

Μετά από επιχείρηση διαδικασίας απεμπλοκής των αγκυρών στο αγκυροβόλιο το Super Ferry απέπλευσε κανονικά με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Ωστόσο, στο Fast Ferries Andros προκλήθηκε μηχανική βλάβη και παρέμενε με 734 επιβάτες προκειμένου να ρυμουλκηθεί από δύο ρυμουλκά στο λιμάνι της Ραφήνας όπου αναμένεται να του απαγορευθεί ο απόπλους.

Επίσης κατά τη διαδικασία απεμπλοκής των αγκυρών, το πλοίο Αικατερίνη Π με 391 επιβάτες απώλεσε τη μία από τις δύο άγκυρες και έπλεε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Λαυρίου όπου αναμένεται και σε αυτό να απαγορευτεί ο απόπλους.

Και στα δύο πλοία που δημιουργήθηκε πρόβλημα οι επιβάτες αναμένεται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα των εταιρειών.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ο απόπλους του Super Ferry για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο ήταν προγραμματισμένη στις 7:50, του Fast Ferries Andros στις 7:30 για 'Ανδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο και του Αικατερίνη Π στις 8.05 για Τήνο, Μύκονο, Νάξο.