Tην προσήλωση της κυβέρνησης στον διάλογο με την Tουρκία υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Η κυβέρνηση πιστεύει στο διάλογο σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που είτε δε λένε τίποτα, είτε ζητούν να μη γίνει η συνάντηση, τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Για το το ζήτημα της Μονής της Χώρας τι προτιμούν, να μην ακουστεί καθόλου;», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος έκανε σαφές πως η «κυβέρνηση πιστεύει στο διάλογο γιατί ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσαν καν να τεθούν, έχουν τεθεί και με πολύ ισχυρό τρόπο, έχουν αποτυπωθεί οι ελληνικές θέσεις, όπως παράδειγμα για τη μουσουλμανική μειονότητα». Ξεκαθάρισε ότι «διάλογος δεν συνεπάγεται συμφωνία. Υπάρχει μια διαφορά που πρέπει να επιλύσουμε υπό το πρίσμα του διεθνούς δίκαιου, ο διαχωρισμός ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδας. Είμαστε μακριά από εκεί, αλλά είμαστε ξεκάθαροι». Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει υποχωρήσει σπιθαμή στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν έχει κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία προβάλλει τις ελληνικές θέσεις και πάντα κάτι κερδίζει και κερδίζει σε αξιοπιστία».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα στην Αθήνα, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως πρόκειται για μια «ιδιωτική επίσκεψη» και πως θα φροντίσει η κυβέρνηση να υπάρχουν όλα τα μετρά ασφαλείας. Υποστήριξε επίσης ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε το σεβασμό μας στο κράτος δικαίου».

«Η Ελλάδα δε φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε», υπογράμμισε.

Ανατριχιαστική η δήλωση Κασσελάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε επίσης «ανατριχιαστική» τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι «οι υπουργοί σκοτώνουν παιδιά» και «λυπηρό» τον τρόπο που όπως είπε επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί μέσα από έναν νέον επικοινωνιολόγο, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

«Δεν το πίστευα, αυτό που ειπώθηκε. Είναι φοβερό», είπε ο Παύλος Μαρινάκης αναφερόμενος στη χθεσινή απάντηση που έδωσε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος για το θέμα στον ΣΚΑΪ πως «σε έναν προφορικό λόγο τη λες για αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε "αυτό το παγωτό σκοτώνει";»

«Δεν θυμάμαι τόσες εκφράσεις σε περίπτωση αρχηγού. Αυτή φαίνεται ότι είναι η κεντρική προεδρική γραμμή», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να προκαλέσει ενδιαφέρον και να κάνει εντύπωση.

Σχετικά με το θάμα της ακρίβειας ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι είναι «ανακριβές ότι είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια» παραδέχτηκε ωστόσο, πως αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά σήμερα.