Ως προκλητική ενέργεια χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο Πέτρος Μπελέρη, γιος του υποψήφιου Ευρωβουλευτή και καταδικασμένου από το αλβανικό καθεστώς, εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντυ Μπλέρη, τονίζοντας πως η καλύτερη απάντηση σε αυτήν την πρόκληση είναι η εκλογή του πατέρα μου.

Ειδικότερα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Χάρη Παυλίδη στο Κανάλι 1 μίλησε ο κ. Πέτρος Μπελέρης, αναφορικά με την υποψηφιότητα του πατέρα του Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επεσήμανε κλείνει ένα χρόνο στις φυλακές στις 12 Μαΐου γιατί κατάφερε και κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως Έλληνας και κόντρα στο καθεστώς του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Προκλητική ενέργεια

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν είναι σύμπτωση που, 12 Μαΐου έχουμε τον κ. Ράμα στην Αθήνα. ο κ Πέτρος Μπελέρη απάντησε πως δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε σύμπτωση. Είναι μια προκλητική ενέργεια, είναι μια ιδιωτική επίσκεψη, που νομίζω απευθύνεται περισσότερο στο εσωτερικό του, έχει χαλάσει το αφήγημα του μέχρι τώρα. Νομίζω η καλύτερη απάντηση για αυτή την πρόκληση θα είναι η εκλογή του πατέρα μου.

Αναφορικά με την εκδήλωση στην Αθήνα, σημείωσε πως έχει πολλαπλά μηνύματα, καθώς ο κ. Ράμα έχει στριμωχτεί. Πλέον όλη η Ευρώπη, παρόλο που δεν μιλάει, γνωρίζει τι συμβαίνει στο εσωτερικό της Αλβανίας. Έχει καταληστέψει τον αλβανικό λαό. Η κυβέρνηση του κατηγορείται για διαφθορά και για αυτό κορυφαίοι υπουργοί του είναι μέσα στη φυλακή. Νομίζω θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, να μεταφέρει άλλου την ατζέντα και έρχεται εδώ πέρα για να πουλήσει ένα εθνικιστικό αφήγημα, το οποίο ενδεχομένως να τον βοηθήσει στις ερχόμενες εκλογές όταν είναι.

Όσον αφορά τον λόγο της ομιλίας του είπε πως δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος και για αυτό είναι αχρείαστη η επίσκεψη. Είναι ξεκάθαρα προκλητική ενέργεια, δεν την θεωρώ τυχαία. Οι συμβολισμοί αυτοί που επιλέγει ο κ. Ράμα και αυτές τις ημέρες που αντίστοιχα πέρσι καθύβριζε τον πατέρα μου. Τον ηγέτη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Χειμάρρα και γενικότερα στην Αλβανία, δίνει την εντολή να τον συλλάβουν όταν κατάλαβε όταν κατάλαβε ότι ο χρόνος του τελείωσε στην Χειμάρρα και έκτοτε τον έχει 11.5 μήνες στη φυλακή. Έχουν γίνει πάνω από 25 δικαστήρια και δεν του έχει επιτραπεί ούτε η ορκομωσία του, αντιλαμβάνεστε πως είναι ένας άνθρωπος που βλέπει αυτά τα πράγματα.

Συγκινητική η υποστήριξη του κόσμου

Για την υποψηφιότητα του πατέρα του είπε πως η υποστήριξη είναι συγκινητική. Πραγματικά μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Έχουμε λάβει τεράστια αγάπη, ειδικά στην επαρχία.. υπάρχει τεράστια ανταπόκριση του κόσμου απέναντι σε αυτή την αδικία.

Για την ευθύνη του αγώνα που δίνει για λογαριασμό του πατέρα του, δεδομένου πως δεν έχει την ελευθερία ο ίδιος να το κάνει και τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο ίδιος ο Φρέντυ Μπελέρη. Επεσήμανε πως αυτό το έχουν αναλάβει να το κάνουν οι φίλοι και οι συγγενείς του. Με την βοήθεια του κόσμου να αναδείξουν και να περάσουν αυτό το μήνυμα παντού, εξαιτίας του γολγοθά που ανεβήκαμε τον τελευταίο χρόνο. Για ένα πράγμα είχαμε δώσει όρκο. Πως αυτή την ιστορία πρέπει να την μάθει όλος ο κόσμος. Κανένας δεν μπορεί να τα βάζει με τον Ελληνισμό και να τον προκαλεί τόσο βάναυσα.

Είναι αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους. Δεν έκανε καμία συναλλαγή όλο αυτό το διάστημα, ούτε καν με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Περιμένει υπομονετικά την ώρα της δικαίωσης.