Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, η εκδήλωση του Έντι Ράμα θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο της περιοχής του Γαλατσίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την άδεια την έδωσε η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και τη συμφωνία έκλεισε ο ιδιώτης που χειρίζεται τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο καθώς μέχρι και σήμερα δεν βρισκόταν χώρος για να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση του Έντι Ράμα με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του που θα γίνουν το 2025.

Πρακτικά επικυρώθηκε το αρχικό αίτημα που είχε απορριφθεί για το γήπεδο Γαλατσίου. Φαίνεται πως υπήρξε έντονο διπλωματικό παρασκήνιο το βράδυ της Τετάρτης. Ο Αλβανός πρωθυπουργός έπαιρνε τη μια άρνηση μετά την άλλη, την ώρα που η αντιπολίτευση στην Ελλάδα αντιδρούσε έντονα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο Αλβανός πρωθυπουργός απείλησε ανοιχτά πως αν δεν του δοθεί κλειστός χώρος για τη συγκέντρωση τότε θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Η επίσκεψη Έντι Ράμα στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται ιδιωτική, έγινε επίσημα γνωστή στην ελληνική κυβέρνηση στις 7 Μαΐου και ήδη για την κίνηση αυτήν έχει πάρει θέση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είπε: «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις».

Πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Έντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».