Για τοξικό κλίμα έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για τη χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή τον θάνατο του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου στη Λάρισα, καθώς «φτάσαμε στο σημείο να υπονοείται ότι η κυβέρνηση οργανώνει δολοφονίες», όπως είπε. «Και όλα αυτά ακούγονται σοβαρά στη Βουλή», σημείωσε ο υπουργός, για να τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται από πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης η ανευθυνότητα της ανωνυμίας του διαδικτύου.

«Που θα φτάσει αυτό, πόσα να ανεχτούμε;», αναρωτήθηκε και τόνισε ότι «φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε από τη Βουλή τον συνήγορο της πολιτικής αγωγής» και ότι η Βουλή έγινε «εγχειρίδιο ποινικών υποθέσεων». Προειδοποίησε ότι οδηγούμαστε σε τοξικό πολιτικό κλίμα, και αναρωτήθηκε «από που προκύπτει η σύνδεση του θανάτου με τα Τέμπη;».

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει αντικειμενικό εύρημα για αυτό που ισχυρίζονται, αναφέροντας ότι δεν είναι επίπεδο συζήτησης αυτό. Προσέθεσε ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον θάνατο του 39χρονου και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τα βίντεο, γιατί -όπως είπε- «η κυβέρνηση έπρεπε να φωνάζει γιατί δεν έχουν βγει αυτά τα βίντεο δυο χρόνια».

Να αφήσουμε την ανάκριση να κάνει τη δουλειά της

Είπε επίσης ότι πρέπει να γίνουν ερωτήσεις για τις εύλογες απορίες που υπάρχουν, ενώ σημείωσε ότι με το που πάει να παρέμβει η κυβέρνηση σε ο,τιδήποτε σε αυτή την υπόθεση την κατηγορούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι ενεργεί συγκαλυπτικά. Υποστήριξε ότι η σωστή προσέγγιση κατά τον ίδιο είναι η ανάκριση και η ποινική δικαιοσύνη και επισήμανε ότι πρέπει όλοι να σταματήσουμε, να αφήσουμε την ανάκριση να κάνει την δουλειά της.

«Ποιος θα μας απαντήσει το γιατί προκλήθηκε έκρηξη και ανάφλεξη; Έχουμε διαδικασία στην οποία το δικαστήριο βάζει πραγματογνώμονες να απαντήσουν. Είναι επιστημονικά ζητήματα αυτά, αλλά υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις», είπε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι αρμόδιος για όλα αυτά είναι ο ανακριτής.

Τέλος αναφερόμενος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 28ης Φεβρουαρίου είπε ότι ο κάθε άνθρωπος που συμμετέχει στη διαδήλωση δεν είναι υποχρεωτικό ότι θέλει να πει το ίδιο, αλλά θέλουν να εκφράσουν τη διαφωνία τους στην κυβερνητική πολιτική. «Άλλο όμως αυτό, και άλλο οι φωνές που θέλουν να αμφισβητήσουν τη δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Βορίδης.