Χείμαρρος είναι ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά, καθώς σε αυτήν ασκεί δριμεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και αποκαλύπτει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία των Τεμπών. Επιπλέον εκφράζει την πεποίθησή του ότι η σοβαρή δεξιά στην Ελλάδα εκφράζεται μέσα από την Νέα Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης επιτέθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη για τις ύποπτες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Αφού ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του επιχειρείν, «πολύ» και «νομίμως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, υπενθύμισε το νομοθετικό πλαίσιο, έτσι όπως ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ: «Κοιτάξτε να δείτε πως "έστιν δίκης οφθαλμός", αυτό είναι το ωραίο. Είναι μια νομοθεσία που έγινε στοχευμένα για να πληγεί ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του. Παραγγελιά! Δείτε τώρα πώς έμπλεξε ο διάδοχος του κ. Τσίπρα». Ουσιαστικά ο Μάκης Βορίδης υποστηρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έπεσε στην παγίδα του φωτογραφικού νόμου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήθελε να μπλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του δίχως να τα καταφέρει.

Επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθαρίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έπρεπε να συμμορφωθεί με την ελληνική νομοθεσία από τη στιγμή που εκλέχθηκε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται πως αυτός που μιλά διαρκώς για κράτος δικαίου, δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση και φυσικά δεν κάνει πόθεν έσχες: «απαιτείται η συμμόρφωση τη χρονική στιγμή που ανέλαβε ο κ. Κασσελάκης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όταν εξελέγη, έπρεπε άμεσα να μεταβιβάσει τις μετοχές που είχε [...] διερωτώμαι πως ο διαπρύσιος υπερασπιστής του κράτους δικαίου δεν έρχεται να μας πει τρεις κουβέντες. Έχω αυτήν την εταιρεία, μεταβίβασα τις μετοχές μου σε αυτή την τάδε του μηνός, τις πήρε ο τάδε και για τη μεταβίβαση αυτή πήρα το τάδε ποσό. Τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο, τόσο απλό. Αυτό είναι που δημιουργεί την απορία και την υποψία: Για να μην μου το λες, μήπως δεν είναι τελικά τόσο απλό;».

Όσον αφορά το δυστύχημα των Τεμπών, ο υπουργός απορρίπτει εξ αρχής τη μομφή περί συγκάλυψης: «Τι έχει συγκαλυφθεί; Ποιος τα συγκαλύπτει; Η Δικαιοσύνη; Οι πολιτικώς ενάγοντες, οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί την τραγική απώλεια των συγγενών τους, εκπροσωπούνται εκεί με τους δικηγόρους τους, καταθέτουν αιτήματα, έχουν τεχνικούς συμβούλους, υποβάλλουν παρατηρήσεις, πραγματογνωμοσύνες, ακούγονται από τη δικαστική αρχή. Έγινε όλη αυτή η μεγάλη συζήτηση για το περίφημο μπάζωμα και για το αν υπήρχαν και άλλα βαγόνια και άλλα υλικά. Διορισμένος πραγματογνώμονας από την ανάκριση είπε πως δεν ισχύουν αυτά. Τεχνικός σύμβουλος -δηλαδή κάποιος διορισμένος ειδικός από την πολιτική αγωγή- είχε άλλη άποψη. Διατάχθηκε δεύτερη πραγματογνωμοσύνη». Παράλληλα αποκαλύπτει την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ζητά τώρα να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών αλλά στη συνταγματική αναθεώρηση το 2019 δεν το έπραξε: «Δεν είναι συγκάλυψη το ότι έχει ποινική αρμοδιότητα η Βουλή. Είναι συνταγματική πρόβλεψη, η οποία δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Εδώ όντως υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι συνετέθησαν δύο τελείως διαφορετικά πράγματα, η συνταγματική αναθεώρηση και η λεγόμενη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, δηλαδή 500.000 υπογραφές για να έρθει ένας νόμος να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο. Όποιο και αν είναι το περιεχόμενο αυτού του προτεινόμενου νόμου, ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα. Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης. Γιατί δεν πρότεινε την κατάργηση του άρθρου 86; Γιατί δεν πρότεινε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας; Τώρα την θυμήθηκε; Λοιπόν, οι υπογραφές θέτουν ένα αίτημα συνταγματικής αναθεώρησης, το οποίο θα συνεκτιμηθεί υποθέτω από τις πολιτικές δυνάμεις, από την προτείνουσα Βουλή».

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη σοβαρή δεξιά


Ο Μάκης Βορίδης ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη σοβαρή δεξιά στη χώρα, καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπηρέτησε κατά προτεραιότητα όλα τα βασικά ζητήματα της δεξιάς ατζέντας και μάλιστα με σοβαρότητα και υπεθυνότητα, δίχως υπερβολές λαϊκισμού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ και το έχω πει πολλές φορές ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο χώρος που εκφράζει τη σοβαρή, λαϊκή, εθνική και κοινωνική δεξιά. Όλα τα ζητήματα της δεξιάς ατζέντας τα έχουμε υπηρετήσει και τα έχουμε σε προτεραιότητα [...] Αυτό είναι, αν θέλετε, που δεν αφήνει κανένα αντικειμενικό περιθώριο να υπάρξει μια σοβαρή Δεξιά, εκτός της Νέας Δημοκρατίας. Η σοβαρή Δεξιά εκφράζεται μέσα στη Νέα Δημοκρατία», κατέληξε. Τέλος δήλωσε ότι δεν έχει βλέψεις για την ευρωβουλή και παραμένει στρατιώτης της παράταξης, είτε ως υπουργός είτε ως απλός βουλευτής, καθώς ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα κρίνει από ποια θέση μπορεί να υπηρετήσει την χώρα.