Ως ο γνήσιος συνεχιστής του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του πρώην προέδρου του κόμματος.

«Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν στο 32% και όχι στο 18%. Και θα ήταν εδώ στη θέση μου. Και μακάρι να ήταν. Πρώτος εγώ το θέλω. Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες την ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον ξένο, τον μικρό του χεριού τους, έναν πρόεδρο αχυράνθρωπο, ότι θα εξουσιάζουν δια αντιπροσώπου. Ότι ο πρόεδρος θα αθετήσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Λάθος πρόσωπο.» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως εκείνοι που διέσπασαν το κόμμα αντιστάθηκαν και στην προσπάθεια διεύρυνσης που είχε ξεκινήσει εκείνος. «Δεν σεβάστηκαν τον ιδρυτή της κυβερνώσας αριστεράς». Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν όσον ψηλά και αν βρίσκεται να ναρκοθετήσει το δρόμο της μεγάλης αλλαγής» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντησε με αμεσότητα στις κατηγορίες που τον χαρακτηρίζουν «βιαστικό» και απολογήθηκε λέγοντας: «Αν για κάτι θα κατηγορηθώ είναι γιατί βιάζομαι. Η ζωή δεν μπορεί να περιμένει, δεν έχουμε χρόνο να χάνουμε σε αναλύσεις δίχως προτάσεις. Βιάζομαι να ηγηθώ ενός σύγχρονου κόμματος που θα ξανακερδίσει τη δεξιά χτίζοντας τη μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία. Ας με κατηγορούν που βιάζομαι για να ξεκινήσει επιτέλους η προοδευτική αντεπίθεση παντού.»

«Ποτέ δεν πίστεψα ότι αυτά θα τα πετύχω μόνος»

Υποσχέθηκε επιπλέον δικαιώματα στα μέλη στο καταστατικό συνέδριο του κόμματος. «Τα πάντα για τον λαό, από τον λαό με τον λαό» είπε.

Ανακοίνωσε ψηφιοποίηση του κόμματος ώστε να μην εξαρτάται από τις οργανώσεις. «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που θα λειτουργεί 365/24/7 για να μην πάει χαμένη ούτε μία άποψη μέλους και ψηφοφόρου. Αδιαμεσολάβητη σχέση. Καθήκον μου είναι να το διασφαλίσω αυτό».

Ανακοίνωσε ψηφιοποίηση του κόμματος ώστε να μην εξαρτάται από τις οργανώσεις. «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που θα λειτουργεί 365/24/7 για να μην πάει χαμένη ούτε μία άποψη μέλους και ψηφοφόρου. Αδιαμεσολάβητη σχέση. Καθήκον μου είναι να το διασφαλίσω αυτό».

Προανήγγειλε και αλλαγές στη δομή του κόμματος προς αυτή την κατεύθυνση και ανασυγκρότηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ η οποία πολλάκις στάθηκε απέναντί του.

«Δεν υπάρχει ομοψυχία. Απέναντι στην ανιδιοτέλεια των μελών, υπάρχουν ορισμένα τεράστια εγώ που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το εμείς και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από 4 μήνες και περιμένουν την αποτυχία μου στα μαθήματα δημοκρατίας. Που κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα; Στα αζήτητα να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει. Μήπως στις επόμενες εκλογές σκέφτονται να ανταλλάξουν τις κλεμμένες έδρες με πράσινες;»

«Αν ήταν διαφορετικά ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν στο 32% και όχι στο 18%. Και θα ήταν εδώ στη θέση μου. Και μακάρι να ήταν. Πρώτος εγώ το θέλω. Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες την ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον ξένο, τον μικρό του χεριού τους, έναν πρόεδρο αχυράνθρωπο, ότι θα εξουσιάζουν δια αντιπροσώπου. Ότι ο πρόεδρος θα αθετήσει τις υποσχέσεις που έδωσε. Λάθος πρόσωπο.»

Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δεν λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε χρόνο και ομοψυχία.

«Αναποτελεσματικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Χρειαζόμαστε χρόνο για προτάσεις. Εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δεν γίνομαι και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ πολύ σκληρά στις πρώτες εθνικές εκλογές. Θα φέρω δίπλα μου τους καλύτερους της ελληνικής κοινωνίας και θα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια με τη γλυκιά κούραση γνωρίζοντας ότι αγωνίστηκα.»

Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες.

Προσφεύγω στις ρίζες μου, στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με πλήρη οδικό χάρτη ως τη μόνη απάντηση σ ένα σάπιο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δεν με κρατά κανείς. Μόνο ο κόσμος.

Πάμε σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις, νομαρχιακές και προεδρικές. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.