Αν ξεχώρισε κάτι από την έναρξη του συνεδρίου είναι το… κλίμα. Τέτοιο «κλίμα» σε συνέδρια είχαμε πολύ καιρό να δούμε, ειδικά σε ένα κόμμα στο οποίο ο πρόεδρος έχει θητεία μόλις 5 μήνες. Έτσι την παράσταση έκλεψαν οι… προεδρικοί κλακαδόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγοι και… καλοί, επιχείρησαν να ξεσηκώσουν το... πλήθος με συνθήματα που θύμιζαν συνεδριάσεις της Αριστεράς του προηγούμενου αγώνα ή, ακόμη χειρότερα, αυτούς με τις ντουντούκες που προσπαθούν να δώσουν παλμό και συνθήματα σε διαδηλωτές.

Η σιγή του πλήθους μάλιστα έκανε ακόμη πιο έντονη, ηχητικά, την παρουσία των προεδρικών κλακαδόρων που μάλιστα επιχείρησαν να κάνουν και διάλογο με τον Στέφανο Κασσελάκη. Διάλογο που ανέδειξε τη γραφικότητα της στιγμής δεδομένης και της… άνεσης του προέδρου στον διάλογο.

Δεν είναι άγνωστη η φυλή των κλακαδόρων. Δεν βρέθηκαν μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιοι. Μόνο που το τελικό αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν θα έλεγε κανείς η αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανέδειξε το παγωμένο κλίμα που ήταν φανερό αφού πρόκειται για ένα συνέδριο το οποίο έληξε πριν καν αρχίσει.

«Μαζί σου, πρόεδρε» έλεγαν, «μαζί σας» απαντούσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Και πάλι τα ίδια και ξανά μανά από την αρχή. Είπαν κι άλλα, μόνο που τα επαναλάμβαναν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντούσε ξανά και ξανά τα ίδια.