Πριν από μερικές εβδομάδες είχαμε αποκαλύψει ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει η δεύτερη τετραετία χωρίς ο ίδιος να φαίνεται πουθενά. Δεν θα ασχολείται μόνο με τα μεγάλα εθνικά θέματα και με τα θέματα των εξωτερικών σχέσεων και επαφών, αλλά θα βγαίνει μπροστά για να μπορέσει να πείσει την κοινωνία για όλες τις πτυχές του κυβερνητικού έργου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκτιμήσει ότι ακόμα και ο δημοφιλέστερος υπουργός του μπροστά στον πρωθυπουργό δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Γι’ αυτό αποφάσισε να σηκώσει στις πλάτες του την ενημέρωση της κοινωνίας μέσα από τα ΜΜΕ. Οι υπουργοί θα κάνουν τις απαραίτητες εξειδικεύσεις, όμως ο πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα βγαίνει πρώτος μπροστά στα ΜΜΕ και αυτός που θα εμφανίζεται στην κοινή γνώμη να ανακοινώσει τις μεγάλες πρωτοβουλίες για την οικονομία και την καθημερινότητα του πολίτη. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα όσα είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ θα είναι αυτός που θα προχωρήσει και σε άλλες ανακοινώσεις για τις αυξήσεις στις συντάξεις, τη μείωση της ανεργίας και τα επιδόματα που θα δοθούν μέσα στο 2024 στους ευάλωτους πολίτες και τα νοικοκυριά. 

Ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά χθες το πρωί μπήκε στην αναλυτική περιγραφή των μέτρων που ανακοίνωσε. Για πρώτη φορά σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ παρουσίασε αναλυτικά την ενίσχυση της κοινωνίας από την κυβέρνηση. 

Οσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Συγκεκριμένα είπε πως θα αυξηθεί το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ θα λάβει 350 ευρώ. Τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ, που λαμβάνουν επιδόματα.
Οσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά θα λάβουν 150 ευρώ. Επίσης, επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες. 

Ο Κ. Μητσοτάκης, μετά τη δεύτερη εκλογική του νίκη, εντόπισε σημαντικά κενά αποτελεσματικότητας σε ορισμένα υπουργεία της κυβέρνησης της ΝΔ. Προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε μεγάλες κυβερνητικές αλλαγές, ανασχηματισμό δηλαδή, αλλά έχει καταλάβει ότι πρέπει να πάρει πάνω του όλη την στρατηγική επικοινωνίας της κυβέρνησης σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας. 

Για να το σχολιάσω απλούστερα. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης και της παράταξης της ΝΔ. Καλοί όσοι υπουργοί έχουν αυτοδιαφημιστεί ως αποτελεσματικοί, η πραγματικότητα όμως έχει να κάνει με το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Οι υπουργοί της ΝΔ χωρίς την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη δεν θα είχαν καμία σχέση με την πολιτική εικόνα που υπάρχει σήμερα. Η θετική τους εικόνα οφείλεται στην εικόνα που έχει ο πρωθυπουργός στην κοινωνία. Μια εικόνα που δεν χρειάζεται να την επιβεβαιώσουμε εμείς, γιατί προκύπτει από όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και κυρίως από τις τελευταίες εθνικές εκλογές οι οποίες επιβεβαίωσαν την απόλυτη κυριαρχία του σε πολιτικό επίπεδο. Η ΝΔ κέρδισε τόσες και τόσες εκλογικές αναμετρήσεις γιατί έχει πρόεδρο ο οποίος εμπνέει την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Αυτός ο πρόεδρος δεν κρύφτηκε ποτέ και όταν χρειάστηκε στις δυσκολίες βγήκε μπροστά για να εξηγήσει τι συνέβη. Τώρα ήρθε η ώρα για να βγει μπροστά στα θέματα της οικονομίας. Η βελτίωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα επιβάλλεται να πιστωθεί στον αρχιτέκτονα αυτού του μικρού οικονομικού θαύματος. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και σε όλους...