Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Δευτέρα, στις 20:00, θα έχει συζήτηση με τον Φράνσις Φουκουγιάμα στο πλαίσιο του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Εconomist Government Roundtable», στο Athenaeum Intercontinental.

O Φράνσις Φουκουγιάμα, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας στο Johns Hopkins University, είναι ένας από τους πιο γνωστούς κοινωνικούς στοχαστές της εποχής μας και ενεργό μέλος αρκετών think tanks της Αμερικής. Έχει διατελέσει μέλος του προεδρικού συμβουλίου των ΗΠΑ για τη βιοηθική και μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στις ισραηλινο-αιγυπτιακές συνομιλίες για την παλαιστινιακή αυτονομία. Στο ευρύ κοινό είναι περισσότερο γνωστός από τα πολυσυζητημένα βιβλία του (The End of History, The last man, The Great Disruption) τα οποία έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά.

Σημειώνεται ότι χθες, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση, ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμφωνία της UniCredit-Alpha Bank που ανακοινώθηκε την επαύριο της απόδοσης της επενδυτικής βαθμίδας από τον οίκο S&P, σημειώνοντας ότι συνιστά μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, αφού πρόκειται για την πρώτη είσοδο Ευρωπαίου στρατηγικού επενδυτή στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια. Κάτι που, όπως επισήμανε «αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι τόσο ο ελληνικός τραπεζικός τομέας όσο και η οικονομία μας έχουν εισέλθει σε πορεία θετικής προοπτικής και ανόδου πράγμα που θα επιτρέψει «να γίνει η Ελλάδα μία χώρα που θα μπει για τα καλά στο "ραντάρ" των αγορών, προσελκύοντας περισσότερες ξένες επενδύσεις, άρα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και μάλιστα στους κλάδους αιχμής».